Politică

articolul anterior articolul urmator

Adoptarea monedei euro până în 2024, votată în Congresul PSD. Dragnea: Un pas obligatoriu pentru ca România să poată sta la masa bogaţilor

13
10 Mar 2018 15:51:43
Autor: Radu Eremia
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, la un pas de forma tandemul din fruntea PSD. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, la un pas de forma tandemul din fruntea PSD. FOTO Inquam Photos

Congresul PSD a votat, sâmbătă, Convenţia naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmând că este un pas obligatoriu pentru ca România să poată sta la „masa bogaţilor” şi că vrea să propună în decembrie un calendar pentru.

„Vreau să lansăm şi aprobăm prin vot începerea dezbaterilor pentru cinci convenţii naţionale la care vor fi invitaţi să participe Preşedinţia, Banca Naţională a România, Academia Română, partidele politice, membrii universitari, sindicatele, patronatele şi, nu în ultimul rând societatea civilă. Prima dintre ele este Covenţie naţională pentru adoptarea monedei euro până în 2024. Admitem că există şi riscuri şi trebuie să le analizăm şi să le prevenim cu atenţie. Trebuie să privim cu curaj şi să înţelegem că este un pas obligatoriu şi singura şansă ca România să se poată aşeza la masa bogaţilor din Europa”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
 
Liviu Dragnea a afirmat că vrea ca la 1 decembrie să propună un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro.
 
„Ştiu că Guvernul va aproba în martie Comisia naţională de fundamentare a planului naţional de adoptare a monedei euro. În luna aprilie vor începe dezbaterile şi vreau ca la 1 decembrie să putem propunem întregii societăţi un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro”, a spus Dragnea, care apoi a supus la vot „Convenţia naţională“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

MV R.
10.03.2018, 16:08:10

Ha-ha-ha și hă-hă-hă! Borfașii spun lucruri trăznite!

+4 (8 voturi)
miron miron
10.03.2018, 16:32:58

Alta baliverna ne mai vinde mincinosii de PSD-sti. Ne-a pacalit cu taxe reduse si salarii marite si tot s-a dovedit a fost praf in ochii naivilor. E foarte greu sa mai credem ceva. Acum Dragnea la acest simulacru de congres isi instaleza ultimii aghiotanti, asa pentru siguranta sa. Vom adota moneda euro atunci cand ,, va face parul mere si rachita micsunele,,

+5 (7 voturi)
gerula
10.03.2018, 16:09:40

Corect este: baronii din România stau la masa bogaților!

+3 (7 voturi)
alexandru Zamfirescu
10.03.2018, 17:04:20

nesimtitul se uita in partea opusa, acesta este omul politic dragnea!

+3 (5 voturi)
tzestosel
10.03.2018, 17:17:08

Adica psdragnea sa stea la guvernare pana in 2024 si dupa? ......"dupa noi potopul". AVIZ CELOR CARE NU AU IESTI LA VOT . CITITI BINE CE A SPUS VIITORUL DICTATOR DRAGNEA !!!!!!! LA VIITOARELE DEMONSTRATII ASTA PUNE ARMATA SA TRAGA !!!!!!!

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările