Adrian Ţuţuianu „a picat pe tehnică“ în propriul partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, unul dintre rivalii lui Liviu Dragnea, a fost înregistrat de colegi când îi ironiza pe Lia Olguţa Vasilescu şi pe Claudiu Manda. E a doua înregistrare apărută în spaţiul public în care Ţuţuianu îi taxează pe miniştrii PSD.

PSD pare să practice masiv, în interiorul său, ceea ce public reproşează altora: folosirea tehnicilor secrete de înregistrare. O nouă întregistrare în care liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, îi critică pe colegi de partid, într-o şedinţă pe plan local, a fost făcută publică miercuri seara. De data aceasta, vizaţi de vicepreşedintele social-democrat au fost ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, concubinul acesteia, senatorul Claudiu Manda, dar şi ministrul Turismului, Ioana Bran. Deşi Ţuţuianu se aude pe înregistrare povestindu-le colegilor săi din teritoriu o conversaţie aprinsă din ultimul CEx- al PSD, Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda au negat că discuţiile ar fi decurs aşa, sugerând astfel că Ţuţuianu îşi minte colegii pentru a-şi crea o altă imagine de luptător.

„Au mai luat cuvântul Olguţa Vasilescu care începuse şi ea să dea lecţii că nu ştiu ce. I-am zis cam aşa, că face parte din categoria miniştrilor care au senzaţia că dacă s-au aşezat pe un scaun sunt şi ei mai deştepţi. Era pe vremea comuniştilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după prost». A ieşit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi foloseşte. M-a înjurat mai temeinic decât alţii", a spus Adrian Ţuţuianu, potrivit înregistrărilor lansate în spaţiul public de postul România TV.

În replică, ministrul Muncii l-a acuzat pe liderul PSD Dâmboviţa de minciună şi a explicat că singura contradicţie dintre cei doi a avut la bază o lege despre care Ţuţuianu nu ar fi ştiut că a fost votată de Senat, atrăgându-i, astfel, atenţia că „ar trebui să fie mai atent ce votează”. Olguţa Vasilescu a precizat, în schimb, că senatorul ar trebui să le ceară scuze colegilor de partid, nu doar pentru că minte, ci şi pentru „limbajul care nu îi face cinste”, având, practic, o retorică comună cu liderul PSD Liviu Dragnea.

„Vă asigur că dacă ar fi spus aşa ceva nu aveam nevoie de niciun bărbat să mă apere, dar nu a fost o astfel de discuţie. Dumnealui ne-a ţinut aşa o lecţie tuturor miniştrilor şi parlamentarilor. Printre altele, a spus că a fost o lege promisă de guvernare şi nu a apărut. I-am spus că nu ştie ce a votat în Parlament, pentru că legea respectivă a trecut deja prin Senatul României. Mi-a spus că nu a trecut această lege, că ar trebui să mai primesc sfaturi din când în când. I-am replicat că legea chiar a trecut şi să fie mai atent ce votează data viitoare. Asta a fost întreaga discuţie pe care a avut-o cu mine", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Tabăra Dragnea vrea clarificări în CEx

Senatorul PSD Claudiu Manda a susţinut la rândul său că „nu a existat o astfel de exprimare în CEx” şi a avertizat că la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD ar trebui să se discute despre aceste afirmaţii ale lui Ţuţuianu. „Eu cred că va trebui să discutăm în CEx cu domnia sa legat de acest afirmaţii făcute. Are totuşi o problemă dacă au început colegii să îl înregistreze şi să dea în spaţiul public. Înţeleg că dânsul era zmeu, ne dădea lecţii la toţi. Am ridicat mâna imediat după ce a vorbit domnul Ţuţuianu, pentru că m-am simţit atacat şi lezat că a vorbit despre legile securităţii naţionale, iar domnia sa e membru în acea comisie”, a declarat Claudiu Manda.

Miniştrii PSD, din nou în vizor

La doar o zi după ce în spaţiul public au apărut înregistrări jignitoare la adresa ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, fiind numit de Adrian Ţuţuianu drept „cel mai idiot ministru” şi „atât de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute” când se vorbeşte cu el, liderul dâmboviţean a atacat-o şi pe Ioana Bran, Ministrul Tineretului şi Sportului. „E o fătucă simpatică, dar nu a lucrat în viaţa ei într-o funcţie d-asta, iar săptămâna viitoare se va definitiva un proces în care şi tac-so şi frati-so, pentru evaziune fiscală, au luat în primă instanţă trei, patru ani," se aude spunând Ţuţuianu. 

Imagine indisponibilă

Cine vrea să pună batista pe ţambal

Deputatul PSD Petre Florin Manole vede situaţia ca fiind una „nefericită”, disputele din interiorul partidului nefiind destinate publicului. Acesta îndeamnă însă la dialog decent şi politicos: „Mi se pare nefericit că am ajuns în situaţia de a discuta despre ce se întâmplă într-un partid sau altul, pornind de la nişte înregistrări. Mie mi se pare evident că nu era chiar în familie acea discuţie, dar cred că e bine să fim puţin echilibraţi. Cred că trendul discursurilor este acela de a folosi un ton decent, dar cum şi-o trage fiecare, aşa o are”. Îngăduitor este şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care consideră că Adrian Ţuţuianu nu este de „condamnat pentru că şi-a expus anumite idei”. Tot cu prudenţă s-a exprimat pe subiect şi Marcel Ciolacu, unul dintre membrii PSD încadrat în tabăra puciştilor, acesta declarând că „este ruşinos că s-a ajuns la înregistrarea între colegi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite