Adrian Câciu: Rectificarea va fi pusă în dezbatere publică şi probabil aprobată săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Câciu FOTO gov.ro
Adrian Câciu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor a declarat, la începutul şedinţei de Guvern de miercuri, că la toţi ordonatorii de credite s-a operat diminuarea cheltuielilor la bunuri şi servicii. Ministrul a precizat că rectificarea bugetară ar putea fi aprobată, cel mai prababil, săptămâna viitoare.

Adrian Câciu a precizat că rectificarea bugetară va fi una pozitivă, iar prioritare vor fi măsurile din pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni. 

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară, ministrul Finanţelor a menţionat că aceasta va fi aprobată, cel mai probabil, săptămâna viitoare, după o analiză împreună cu ministerul Energiei cu privire la elementele schemelor de sprijin acordate consumatorilor casnici şi non casnici. 

"Domnule prim-ministru, aşa cum s-a şi anunţat, rectificarea va fi una pozitivă. Prioritatea în această rectificare o au măsurile pe care Guvernul le-a luat, măsurile din pachetele de sprijin pentru economie şi cetăţeni, acoperirea acestor pachete sau a acestor măsuri pe următoarea perioadă a anului. Avem o execuţie a primului semestru pozitivă, cu depăşirea elementelor de program şi atunci, evident, există această posibilitate de suplimentare. A fost evident analizată şi situaţia la ceea ce înseamnă angajamentul de reducere la bunuri şi servicii, la toţi ordonatorii de credite s-a operat această diminuare. Angajamentele au fost păstrate de către ordonatori, aşa cum a fost asumate în Guvern, iar după ce vom face ultima analiză împreună cu Ministerul Energiei cu privire la elementele schemelor de sprijin acordate consumatorilor casnici şi non-casnici, rectificarea cred că va fi putea fi pusă în dezbatere publică şi probabil aprobată, sperăm săptămâna viitoare", a declarat Adrian Câciu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite