Adrian Năstase, pe blog: „Încerc  să ies, încet, din hibernare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase îşi arată deznădejdea faţă de situaţia în care se află România. În postarea de pe blogul personal, Năstase îşi anunţă „ieşirea din hibernare“.

„Încerc  să ies, încet, din hibernare. Mai întâi, privesc în jur. Mă uit, uneori,  la emisiunile de la televizor, mă intalnesc cu prieteni, în ţară sau în Bucureşti. Cam aceleaşi teme – procurori, justiţie, CSM, restituiri, proprietăţi, controale, cheltuielile parlamentarilor, incendii, accidente de motocicleta, SMURD, din când în când inundaţii, sosele găurite, Oltchim, ce făcea Ceauşescu, ce cântăreţe îi plăceau, cum a trădat Pacepa. Picanterii, multe stenograme, subiecte „incendiare”, „explozive”, tipe importate care sparg caramizi cu sânii, două zile pe săptămână Suleyman, în rest seriale coreene. În timpul ăsta, Europa îşi devoreaza băncile, pregătind viitoarele alegeri europarlamentare, care vor duce la alegerea unei noi comisii, care va hotărâ cui trebuie să-i întocmească MCV-uri”, arată radiografia lui Adrian Năstase.

Acesta critică intenţia actualului premier de a face rost de bani pentru exproprierea proprietarilor caselor naţionalizate, din sumele pe care statul le va obţine din privatizarea unor combinate precum Oltchim. „A început o nouă fază de „privatizări" pentru că trebuie să luăm nişte bani cu care să plătim restituirile de proprietăţi, pentru a face dreptate în lume, pentru cei care îşi descoperă titluri de proprietate prin Ecuador sau Columbia”, scrie Năstase pe blogul personal.

„Iată de ce, pentru mine, ieşirea din hibernare se face foarte greu. Nu pentru că aş vrea să fiu la butoane, ci pentru că aş vrea să văd la televizor nu doar vizite la CSM, ci şi vizite sau întâlniri în câteva fabrici performante”, susţine fostul premier într-o postare pe internet.

În acest context, Năstase îşi exprimă public neîncrederea că lucrurile vor putea evolua. „Aş vrea să simt cum se instalează încrederea că viitorul va fi mai bun. Şi în felul ăsta eu să mă pot bucura, alături de familia mea, de peisajul superb de la Cornu, să pot călători liniştit în Nordul Moldovei sau să mă întâlnesc cu prietenii din Mureş”, adaugă fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite