Adrian Năstase, acceptat şi de eşalonul doi din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase, primit cu braţele deschise înapoi în PSD  FOTO Adevărul
Adrian Năstase, primit cu braţele deschise înapoi în PSD  FOTO Adevărul

Liderii PSD au pus pe tapet o eventuală revenire a lui Adrian Năstase în PSD, după eliberarea din arest. Victor Ponta şi Liviu Drangea au explicat că fostul premier ar avea uşile deschis în partid. Decizia liderilor este susţinută şi de liderii din eşalonul ll, care l-ar accepta pe Adrian Năstase.

Liderul PSD Victor Ponta nu a exclus o revenire a lui Adrian Năstase în PSD, după eliberarea din arest.  „Îmi doresc să fie acasă, să fie alături de familie. După aceea o să discutăm şi de politică. Îl cunosc foarte bine pe Adrian Năstase şi nimeni nu poate şti cum va reacţiona. Până la urmă, eu am învăţat politică de la Adrian Năstase, nu invers”, a afirmat, recent, premierul Ponta

Nici social-democraţii din eşalonul doi nu se opun unei reveniri a lui Adrian Năstase. „După judecarea recursului am ferma convingere că domnul Năstase va fi pus în libertate. Trebuie să îşi acorde şieşi şi familiei un moment de reflecţie şi abia apoi să decidă ce va face. Eu sunt ferm convins că Adrian Năstase nu va ieşi din viaţa publică”, a explicat senatorul PSD Toni Greblă.

Părerea lui Greblă este împărtăşită şi de alţi social-democraţi. „Adrian Năstase a făcut istorie în PSD, a scris, a fost un premier excelent, a avut un Guvern merituos. Inclusiv preşedintele actual a spus că Guvernul Năstase a fost cel mai performant. Să revină în partid nu va fi o problemă”, a explicat şi deputatul PSD Ioan Adam. 

„Din punctul meu de vedere este absolut nevinovat şi locul lui este oricând în PSD” a explicat senatorul PSD Şerban Nicolae.

Nici actualul ministru al Sportului, Nicolae Bănicioiu, nu este împotriva revenirii lui Adrian Năstase în PSD. „Eu îl văd în primul rând acasă, alături de familia sa, abia apoi reîntors în politică. Trebuie să vedem ce va spune şi domnul Năstase, nu ne putem pronunţa de acum. Din punctul meu de vedere, Adrian Năstase a fost un politician foarte bun, un premier foarte bun. Cred că experienţa sa politică ar fi foarte utilă partidului", a explicat Bănicioiu.

Potrivit statutului PSD, nu pot face parte din partid cei care au drepturile electorale suspendate. Or, Năstase are drepturile suspendate pentru trei ani de zile, potrivit deciziei instanţei din vara anului trecut, în dosarul „Trofeul Calităţii“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite