Politică

articolul anterior articolul urmator

Adrian Năstase a ameninţat Digi24 cu judecata după afirmaţiile lui CTP privind tentativa de suicid

45
22 Feb 2020 17:49:02
Autor: Dan Anghel
CTP a spus despre tentativativa de sinucidere a lui Adrian Năstase că a fost o „mascaradă” şi că fostul premier avea „rău de pârnaie” Inquam Photos / Octav Ganea
CTP a spus despre tentativativa de sinucidere a lui Adrian Năstase că a fost o „mascaradă” şi că fostul premier avea „rău de pârnaie” Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Adrian Năstase a ameninţat sâmbătă că va da în judecată Digi24 şi pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP), dacă televiziunea nu va publica integral dreptul acestuia la replică vizavi de afirmaţiile gazetarului. CTP a spus la o emisiune a postului TV că Năstase este un „piţigoi” şi că tentativa acestuia de sinucidere a fost o „mascaradă”, şi că s-a internat în spital „neavând nimic (...) decât rău de pârnaie în formă agravată”.

„Ieri seara, a fost difuzat, la emisiunea «Cap limpede», la Digi 24, un drept la replica al meu:

Domnului Dumitru Rahău Director editorial, Digi 24

Bucuresti, 17 februarie 2020

Domnule Director editorial,

Recent, am vizionat înregistrarea emisiunii «Cap limpede», din data de 14 februarie 2020.

În acea emisiune, jurnalistul CT Popescu a prezentat, cu rea credinţă, circumstanţele în care a avut loc tentativa mea de suicid, din 20 iunie 2012.

În esenţă, a a afirmat că mi-as fi «băgat unghia in gât ca pitigoiul» in acea «mascaradă de sinucidere», că dl. Beuran «m-ar fi gâdilat sub gusulită», că as fi stat internat «neavând nimic» ”decât rău de pârnaie in formă agravată” . Şi a continuat, timp de mai multe minute, aceste minciuni, calomnii şi insulte.

Nu mă aştept ca C.T. Popescu să fi înţeles motivaţia gestului meu din acea zi şi acest lucru nici nu are importanţă pentru mine. El a prezentat însă, cu rea credinţă, acele circumstanţe, afectându-mi, în acest fel, dreptul la propria imagine, onoarea şi reputaţia.

Vă solicit, de aceea, ca, în conformitate cu regulile CNA, să fie prezentat public, integral, acest punct de vedere, în proxima emisiune «Cap limpede» a lui C.T. Popescu, pe aceeaşi durată de timp, adăugându-se, la aceste rânduri, citatele relevante din Ordonanţa procurorului şef de secţie din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ, Valentin Horia Şelaru, din 24 august 2012, din Dosarul 560/P/2012:

…«11.5. Din probele administrate în cauză a rezultat că, ajunşi în încăperea apartamentului nr.l de la parterul imobilului, condamnatul NĂSTASE ADRIAN şi-a luat mai multe cărţi din bibliotecă, pe care le-a aşezat pe masă, apoi s-a aşezat în fotoliu şi l-a invitat pe comisarul şef de poliţei COSTEA NICOLAE să se aşeze pe fotoliul alăturat, după care, de lângă corp, cu mâna stângă a scos un revolver pe care l-a îndreptat spre cap pentru a se sinucide. Instantaneu acest gest a fost urmat de intervenţia ofiţerului de poliţie COSTEA NICOLAE, care s-a repezit spre mâna cu care condamnatul ţinea arma pentru a-l dezarma. Condamnatul s-a opus şi s-a luptat să păstreze arma în mână şi să o îndrepte spre cap, iar în confruntarea desfăşurată, cei doi s-au ridicat în picioare, s-au deplasat haotic prin încăpere, poliţistul reuşind să-şi introducă degetele de la mâna dreaptă (arătător şi mijlociu) în spaţiul dintre percutorul cocoşului şi butoiul revolverului, pentru a împiedica declanşarea focului. În acest context, într-un moment imediat ulterior s-a declanşat un foc de armă, intervenţia ofiţerului de poliţie COSTEA NICOLAE pentru dezarmarea lui NASTASE ADRIAN a continuat şi astfel a reuşit să-i smulgă arma din mână, să o arunce în încăpere, să-l imobilizeze la pământ şi să-i pună cătuşele.» …

. „Astfel, faptul că ofiţerul de poliţie COSTEA NICOLAE a blocat demersul condamnatului de a se împuşca în cap prin introducerea degetelor de la mâna dreaptă (arătător şi mijlociu) în spaţiul dintre percutorul cocoşului, şi butoiul revolverului rezultă din expertiza medico legală traumatologică, care a confirmat leziunile la degetele de la mâna dreaptă a ofiţerului de poliţie.”

… „111.2. Cele descrise sunt dovedite, relevante fiind precizările din declaraţia martorului COSTEA NICOLAE care a arătat că: «…După ce s-a aşezat pe fotoliu, m-a invitat şi pe mine să iau loc pe fotoliul alăturat. În acel moment, a afirmat „îmi cer scuze că vei fi implicat într-un eveniment deosebit”. Auzind această afirmaţie, m-am alarmat şi mă gândeam ce dorea să spună, ori ce dorea să facă, deoarece nu observasem să aibă nimic asupra sa, în afară de cărţile pe care le luase din bibliotecă. În momentele imediat următoare, l-am observat cum duce mâna spre stânga corpului, spre şezutul fotoliului pe care stătea. Când i-a revenit mâna, am văzut în mâna acestuia un revolver. Realizând ceea ce doreşte să facă, m-am repezit asupra mâinii în care ţinea arma pentru a-l dezarma. În momentele imediat următoare, între mine şi Adrian Năstase a avut loc o confruntare fizică, în sensul că eu încercam să-i iau arma din mână, iar el încerca să-şi îndrepte arma spre cap. De aceea ne-am ridicat în picioare şi ne-am deplasat prin încăpere, eu reuşind să introduc degetele de la mâna dreaptă (arătător şi mijlociu) în spaţiul dintre percutorul cocoşului şi butoiul revolverului pentru a împiedica declanşarea focului. Arăt că nu a avut loc o luptă, întreg efortul fizic, atât al meu cât şi al lui Adrian Năstase, fiind canalizat spre intenţia fiecăruia: eu de dezarmare, iar el de îndreptare a armei spre propriul cap, întreg comportamentul acestuia relevând că dorea să se sinucidă. La un moment dat, în eforturile mele de a-l dezarma, s-a declanşat un foc de armă, după care la scurt timp am reuşit să-i smulg arma din mână şi să o arunc în încăpere, unde de altfel a şi fost descoperită de echipa de cercetare. După ce l-am dezarmat, deoarece se zbătea, l-am imobilizat la pământ şi apoi i-am aplicat cătuşele, observând că în partea superioară dreaptă a cămăşii cu care era îmbrăcat sunt pete pe care le-am apreciat a fi de sânge, realizând astfel că Adrian Năstase a reuşit să se împuşte.»…

… „Pe de altă parte, sub acest aspect, examenul psihiatric efectuat la data de 21.06.2012 este relevant şi a evidenţiat că: «… secundar unui factor de stres major NĂSTASE ADRIAN are o tentativă de suicid a fost atent plănuită cu aspect altruist, considerând că îşi salvează familia şi imaginea publică de la viitoare presiuni mediatice şi juridice şi apreciind ca fiind onorabil gestul său (altruist), fără regret faţă de tentativa de suicid atent plănuită. A negat intenţiile autolitice de la momentul examinării , susţinând că ar fi penibil să repete gestul, fără ideaţie de intensitate delirantă evidentă sau tulburări calitative de percepţie la data examinării, orientat temporo-spaţial auto şi allopsihic. La data de 22.06.2012 consultul psihiatric a relevat că pacientul este aparent fără manifestări psihopatologice care să indice o suferinţă psihiatrică.» …

… „IV. 1 . La Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, unitatea de primiri urgenţe a evaluat pacientul care era conştient, cooperant, prezenta patru plăgi prin împuşcare penetrante, deltoidian drept subclavicular drept şi în regiunea cervicală anterolaterală care era şi deformată”….

Nu-mi face plăcere să-mi reamintesc aceste lucruri dar nici nu voi permite ca un gest de revoltă al meu, motivat sau nu, justificat sau nu, să rămână în amintirea familiei sau a prietenilor mei ca un gest dezonorant, de laşitate.

De aceea, dacă acest drept la replică nu va fi prezentat în totalitate, în proxima emisiune a lui C.T. Popescu, voi acţiona în justiţie, în solidar, postul şi pe autorul emisiunii”, a scris Adrian Năstase pe site-ul său.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
22.02.2020, 17:58:14

Ce pacat ca doctoral Beuran nu a facut si cu tine ca cu femeia aia sa-ti fi parlit putin soricul ala ca sa-l mai fragezeasca.

+40 (46 voturi)
Mihai Neagu
22.02.2020, 18:02:51

Mai curand e pacat, ca nu TU ai fost atunci pe masa de operatie.

-37 (43 voturi)
ionel niculaie
22.02.2020, 18:10:25

Un tradator de Tara nu trebuie sa aiba cuvantul!

+31 (35 voturi)
Smeritu Pahomie
22.02.2020, 18:12:46

Uite ce tupeu are puscariasul asta care nu si-a ispasit nici macar 1% din pedeapsa ce o merita ca l-au scapat Procurorii Securisti ce inca mai guverneaza STATUL MAFIOT pana ce vine Marea Judecata cand TOTI vor fi pedepsiti fara scapare....!

+25 (27 voturi)
silent warrior
22.02.2020, 18:14:42

Ce sa-ti povestesc ....imi dau lacrimile de emotie. Lepra asta pesedista se crede vreun erou . Un gunoi bun de puscarie pe viata . Nu ne intereseaza povestioarele tale de ratat sinistru, bai domnu` nastase si nici circul tau dezgustator cu pistoale si fulare. Esti un maimutoi hot si penibil.

+29 (29 voturi)

Vezi toate comentariile (45)