Adrian Năstase analizează „drumul spre dezastru” al PSD: Falsa luptă cu „statul paralel” a dus la rezultatul din 26 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Nastase - FOTO Eduard Enea
Adrian Nastase - FOTO Eduard Enea

Fostul lider PSD Adrian Năstase a analizat pe blogul personal cauzele pentru care partidul condus interimar de Viorica Dăncilă a luat-o pe „drumul spre dezastru”. În opinia fostului premier, principalele cauze sunt instabilitatea politică generată de PSD, falsa luptă cu „statul paralel” sau ruptura de Europa.

„Pierderea unui milion de voturi în 30 de luni de către PSD reprezintă un dezastru. Însă nu atât lipsa unui milion de votanţi este chestiunea care trebuie înţeleasă de PSD, cât, mai ales, declanşarea unui val de ură împotriva sa, manifestat printr-un nivel relativ ridicat de participare, specific mai degrabă alegerilor prezidenţiale decât scrutinelor pentru Parlamentul European”, a afirmat Adrian Năstase pe blogul personal.

Acesta a mai explicat că principalele cauze care au dus PSD pe „drumul dezastrului” au fost instabilitatea politică generată de PSD, Falsa luptă cu „statul paralel”, aneantizarea PSD ca partid politic şi „Ruptura de Europa”. Năstase mai susţine că alegerile europarlamentare nu au fost câştigate de PNL şi USR-PLUS, ci „au fost pierdute de PSD”.

Năstase mai susţine că PSD are nevoie de o reformare şi a sugerat ca partidul să-şi „clarifice valorile pe care le asumă”.

„PSD are nevoie de o autentică deschidere spre societate, atât prin primirea de noi membri cât şi prin preluarea ideilor care vin de la cetăţeni. Sugerez introducerea unui sistem de alegeri interne pentru desemnarea candidaţilor în alegerile locale”, a adăugat Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite