Adrian Năstase îl critică dur pe fostul lui discipol, Victor Ponta, după alegerea lui Dragnea la şefia PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a publicat, pe blogul personal, un text în care îl critică pe Victor Ponta pentru modul în care a condus PSD şi prezintă propria interpretare privind votul acordat de social-democraţi lui Liviu Dragnea.

„Nu am vrut să scriu despre Cex, înainte de Cex. În opinia mea, a fost un vot împotriva unui anumit mod de a face politică de partid. Victor Ponta s-a concentrat pe activitatea de guvernare şi a ignorat activitatea de partid. Departamentele nu au mai funcţionat. Şedintele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitări, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernării), fără corecţii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidenţiale, numirile guvernamentale fără o consultare în partid, transformarea congresului anunţat în Consiliu Naţional şi apoi încercarea de amânare a Congresului până în 2017 au fost doar câteva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea“, a arătat Năstase.

Deşi a recunoscut slăbiciunile lui Dragnea, fără a le nominaliza, Năstase a subliniat că îl vede drept omul care ar putea schimba PSD.

„Sigur că Dragnea are o serie de vulnerabilităţi. El reprezintă însă o şansă de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relaţiile cu UNPR. Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stângii şi va candida separat în alegerile din 2016. Rovana Plumb, ca preşedinte al Consiliului Naţional, se poate ocupa de departamentele partidului“, a mai scris Năstase. „Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Până în noiembrie, la Congres, trebuie schimbată strategia, trebuie renunţat la excluderi, trebuie refăcută echipa. Dacă nu, probabil că la Congres, va avea loc o schimbare radicală“, a conchis Adrian Năstase. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite