AEP: Aproape 6.700 de cereri de înscriere în Registrul electoral, validate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Pătru, preşedintele AEP. FOTO David Muntean
Ana Maria Pătru, preşedintele AEP. FOTO David Muntean

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că, până luni, au fost validate 6.682 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Potrivit unui comunicat al AEP remis Agerpres, din cererile validate 5.161 vizează votul prin corespondenţă, iar 1.521 votul în secţiile de votare.

Cele mai multe cereri se înregistrează în Spania - 2.407 pentru vot prin corespondenţă şi 529 pentru vot la secţie, în Italia - 1.023 pentru vot prin corespondenţă şi 145 pentru vot la secţie, în Republica Moldova - 29 pentru vot prin corespondenţă şi 537 pentru vot la secţie, în Germania - 266 pentru vot prin corespondenţă şi 13 pentru vot la secţie, Franţa - 237 pentru vot prin corespondenţă şi 37 pentru vot la secţie, Regatul Unit - 226 pentru vot prin corespondenţă şi 31 pentru vot la secţie, Belgia - 146 pentru vot prin corespondenţă şi 40 pentru vot la secţie, Danemarca - 104 pentru vot prin corespondenţă şi 15 pentru vot la secţie, Australia - 101 pentru vot prin corespondenţă şi 15 pentru vot la secţie.

AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei. 

De asemenea, autoritatea recomandă românilor din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în afara ţării. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite