AEP: Daniel Barbu a preluat conducerea Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele AEP, Daniel Barbu. FOTO Eduard Enea
Preşedintele AEP, Daniel Barbu. FOTO Eduard Enea

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Daniel Barbu, a preluat, joi, conducerea Asociaţiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), pentru un mandat de doi ani, a informat AEP.

Învestirea a fost oficializată la Palatul Parlamentului, în deschiderea celei de-a 3-a Adunări Generale a A-WEB, în cadrul unei ceremonii de preluare a steagului organizaţiei de la predecesorul său, Julio Cesar Castanos Guzman, preşedinte al Comisiei Centrale Electorale a Republicii Dominicane. A-WEB reuneşte organisme de management electoral din peste 100 de ţări de pe cinci continente.

Daniel Barbu a declarat că este mândru să preia misiunea de facilitator al comunicării şi colaborării între membrii unei organizaţii cu rol atât de important în promovarea democraţiei în lume. „Este momentul ca o organizaţie internaţională să preia misiunea enunţată acum o sută de ani de Woodrow Wilson, aceea de a face lumea un loc mai sigur, prin democraţie“, a spus el.

Decizia privind preluarea acestei funcţii de către preşedintele AEP a fost luată în august 2015, în cadrul precedentei Adunări Generale a acestei organizaţii. AEP este membru al A-WEB încă de la înfiinţarea organizaţiei, în octombrie 2013, România găzduind, în martie 2015, reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB.

Potrivit Cartei A-WEB, această asociaţie promovează eficienţa în organizarea unor alegeri libere, corecte, transparente şi participative la nivel mondial. Obiectivele sale sunt să identifice cele mai recente tendinţe, provocări şi evoluţii în managementul electoral democratic şi în ceea ce priveşte procesele electorale, precum şi să faciliteze schimbul eficient de experienţă şi expertiză între membri, pentru consolidarea democraţiei electorale la nivel mondial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite