articolul anterior articolul urmator

Afacerea „Aprozarul“ sau cum să sifonezi zeci de milioane de euro de la buget

62
13 Mar 2019 12:07:01
Daniel Gorgonaru
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

62 Comentarii

din Laho Timisorean
13.03.2019, 12:35:01

Trecind peste smecheriile care se fac peste tot, inclusiv pe plaiurile mioritice, poate cineva sa imi explice ce ar fi rau in a deschide magazine care sa comercializeze produse ale fermierilor locali, fermieri care NU au posibilitatea de a produce cantitati atit de mari incit sa fie considerati de magazinele mari, ci sa aprovizioneze magazine locale!!?? Ahhh da ar face concurenta magazinelor Profi sau Penny, sau,...altora care se aprovizioneaza din Turcia si alte tari...OK!! Daca tot este economie de piata de ce nu...si apropo, daca vor sa faca afaceri necurate asa cum au fost prinsi cei cu Economatul au sa fie prinsi si asta!!!

-13 (21 voturi)
antipro
13.03.2019, 13:07:57

din Laho Timisorean "poate cineva sa imi explice ce ar fi rau in a deschide magazine care sa comercializeze produse ale fermierilor locali" Multinationalele vor fi obligate sa scada preturile la jumatate. Iar jumatate din ele vor da faliment.

-12 (22 voturi)
Vanatorul/d.c.
13.03.2019, 12:57:58

”Ca să susţii o reţea de Aprozare la nivel naţional ai nevoie, pe puţin, de câteva zeci de milioane de euro.” Da, dar beneficul poate fi .imens. Si pe mai multe planuri..! Mai ales pentru producatorii si consumatorii romani..! Preturile mai mici si produsele mai ”curate” (chiar daca nu ”fățos” ambalate sau prezentate ca in supermarket-uri) ar atrage dupa sine mai multe categorii de clienti..! ”Lantul” de ”adaosuri” de la producator pana la raft si vanzare cu amantul ar fi considerabil..scurtat..! Sigur ca da, ar depinde si de onestitatea si priceperea manageriala a celor care s-ar ocupa de chestia asta..! ”Aprozare” sunt si in tara in care ma aflu..! Marfa ieftina, mai proaspata si mai ”curata” decat in supermarket. Marfa de la CAP-uri..! Aici sunt CAP-uri peste tot, nu mai ca le zice altfel.. Si nu trebuie uitat factorul..concurential..! Ar disparea ..monopolurile si intelegerile ”subterane” la care e dedau in Romania ”șalăii” ce controleaza piata legumelor si fructelor (import, export, transport, stocare, desfacere), monopoluri si intelegeri subterane” dublate de ”duplicitatea” in controlul preturilor asigurată de retelele transnationale de supermarketuri..!

-12 (20 voturi)
Vanatorul/d.c.
13.03.2019, 13:08:57

”numai ca le zice altfel”

-8 (12 voturi)
Stefan din Nord
13.03.2019, 13:21:55

Daea o sa-i faca fermierii romani statuie daca pune in aplicare ideea asta foarte buna .

-11 (15 voturi)