ALDE, în conflict cu PSD: Posibilitatea ruperii Coaliţiei e destul de serioasă. Răspunsul PSD: În politică e vorba de calcule, nu de prietenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Alexandru Dobre

După ce PSD a votat luni în CEx pentru nominalizarea unui candidat propriu la alegerile prezidenţiale şi a cerut susţinerea ALDE şi Pro România, cele două formaţiuni au întors spatele la negocierile cu social-democraţii. Partidul lui Tăriceanu ameninţă şi spune că posibilitatea pentru rupererea Coaliţiei „e destul de serioasă”.

Principalele nemulţumiri au apărut ieri, după ce PSD a decis că va avea candidat propriu la prezidenţiale, fără să discute şi cu ALDE despre acest subiect. Totodată, decizia social-democraţilor a fost luată chiar în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu este plecat în concediu.

„Tăriceanu e plecat din ţară, vine pe 20. Lucru pe care îl ştia şi doamna Dăncilă. Dacă PSD spune clar că pe ei nu îi mai interesează prezidenţialele, spunând acest lucru prin desemnarea unui candidat care este foarte jos şi care stă şi prost în percepţia publică, asta înseamnă că pe ei nu îi mai interesează nimic”, a declarat un lider ALDE, citat de Digi24.

Aceeaşi sursă a mai explicat că problema dintre cele două partide este una serioasă şi că există posibilitatea pentru ruperea alianţei şi a ieşirii de la guvernare.

„De ce am mai sta să încasăm castane lângă ei? Măcar dacă şi-ar da interesul, dar să stai lângă un partener care nu mai vrea să lupte, pentru ce?! Posibilitatea ruperii Coaliţiei e destul de serioasă. Dacă PSD vinde meciul, trebuie să ne găsim parteneri care vor să lupte”, a subliniat sursele citate de Digi24.

De cealaltă parte, PSD-ul răspunde cu aceeaşi monedă şi spune că nu poate susţine candidatul unui partid „de 4%” şi că în politică nu e vorba de prietenie, ci de calcule.

„Nu poţi să susţii candidatul unui partid de 4%. Nu se poate!!! Tot respectul, eu ţin la omul ăsta, la domnul Tăriceanu. Dar în politică e vorba despre altceva, despre calcule raţionale. Fiecare îşi face propriile calcule, nu eşti acum nici pe sentimentalism, nici pe prietenie”, se arată într-un răspuns al social-democraţilor, citat de sursele Digi24.

Vosganian o avertizează pe Dăncilă: Tăriceanu are şanse reale să câştige alegerile. Dacă PSD ignoră va trebui să discutăm serios despre viitorul alianţei

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite