ALDE l-a votat pe Tăriceanu drept propunerea de premier a partidului. Atac la PSD: Fiecare partid trebuie să arate liderii care vor conduce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedinţii ALDE Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu FOTO Inquam Photo
Copreşedinţii ALDE Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu FOTO Inquam Photo

ALDE a anunţat, astăzi, că propunerea de premier a partidului este copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Decizia ALDE vine în contradicţie cu anunţul PSD, principalul partener, care a spus, în repetate rânduri, că nu va susţine pe cineva din afara PSD pentru funcţia de premier.

„Din discuţiile avut în interiorul partidului, dar nu numai, am decis că e necesar ca ALDE să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru. Din analizele din interiorul partidului a rezultat faptul că cel cu care vom merge la negocieri la Cotroceni să fie Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Daniel Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conducerea centrală a ALDE s-a reunit duminică, în Capitală, alături de liderii din teritoriu, care au votat ca formaţiunea să îl propună pe Călin Popescu Tăriceanu ca premier al formaţiunii. „Am decis să îmi asum această responsabilitate şi în urma discuţiilor cu colegii mei din conducere, a discuţiilor cu colegii din filiale, dar mai ales a faptului că în ultimele două săptămâni, contactele pe care le-am avut cu cetăţenii şi mi s-a întâmplat foarte des ca simpli cetăţeni să îmi spună acelaşi lucru: 'Domnule Tăriceanu, de ce nu mai candidaţi încă o dată la funcţia de prim ministru?'. După cum ştim, nu se poate candida la funcţia de prim-ministru, dar fiecare partid cred că, în mod obligatoriu, trebuie să arate cetăţenilor care sunt liderii care vor conduce, în cazul care cetăţenii ne vor da votul, destinele lor“, a spus Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu nu respectă criteriile de integritate impuse de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că nu va desemna în funcţia de premier o persoană urmărită penal sau condamnată. Tăriceanu este trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. „Având în vedere că în Constituţia României nu se precizează alte criterii de desemnare a prim-ministrului decât votul cetăţenilor, mă aştept ca preşedintele să respecte întru totul prevederile constituţionale, pentru că în ceea ce priveşte celelalte etichetări pe care le face, etichetări care sunt mai de grabă folosite de către puşcăriaşi, nu de către oamenii care au o pregăterire intelecutală. Din aceasta categorie cred că dânsul face parte cu brio. Dânsul a fost dacă nu mă înşel, el a fost găsit vinovat, e condamnat într-un dosar pe care-l ştim cu toţii. Cred că cel mai bine ar fi să revenim la criteriile care sunt prevăzute de Constituţie şi de lege şi nu de la ceea ce şi-ar dori preşedintele”, a spus Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite