ALDE Prahova critică decizia privind radierea unor membri din partid: Practica aminteşte de Partidul Comunist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Prahova a ALDE, condusă de Graţiela Gavrilescu, critică în termeni duri decizia conducerii partidului de a radia numele unora dintre liderii partidului care au acceptat funcţii în guvernarea PSD după retragerea ALDE de la guvernare, organizaţia judeţeană susţinând că această practică aminteşte de PCR şi că ea este "nulă de drept".

ALDE Prahova susţine că "practica radierilor aduce aminte de anii de tristă amintire ai Partidului Comunist Român”, cerând revenirea de urgenţă la prevederile statutare.

Organizaţia care i-a susţinut pe Graţiela Gavrilescu şi Teodor Meleşcanu susţine de asemenea că decizia de radiere din partid a celor doi "este nulă de drept şi de fapt".

"Membrii organizaţiei Prahova au făcut eforturi deosebite la toate alegerile care au avut loc pentru obţinerea unui număr cât mai mare de voturi, dovedind maturitate şi performanţă. Organizaţia ALDE Prahova s-a clasat pe locul I pe ţară, între organizaţiile judeţene ale ALDE, la toate alegerile, din punct de vedere al numărului de voturi obţinute. Organizaţia ALDE Prahova nu va putea fi condusă niciodată decât de un prahovean, lider recunoscut în cadrul organizaţiei noastre”, precizează membrii ALDE, conduşi până acum de vicepremierul demisionar Graţiela Gavrilescu, nominalizată din nou în Guvern.

ALDE a anunţat, vineri seară, excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului cu susţinerea PSD, şi a celor care au acceptat să fie nominalizaţi miniştri: Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

Graţiela Gavrilescu a scris, vineri seară, pe Facebook, că nu ar fi crezut niciodată că mâna cu care i-a transmis lui Călin Popescu Tăriceanu prerogativele de preşedinte ALDE îi va fi muşcată ”fără nicio remuşcare de acesta”. ”Unii oameni, odată urcaţi pe scaunul puterii uită cum au ajuns sus şi încep să creadă că li se cuvine orice, oricând, oricum, veşnic, din partea tuturor”, spune Gavrilescu, care susţine că toate documentele adoptate de ALDE în ultima perioadă, inclusiv ieşirea de la guvernare şi excluderile, sunt lovite de nulitate. Gavrilescu cere demisia tuturor celor care au luat aceste decizii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite