Alegeri judeţene şi locale în trei judeţe din ţară. Situaţia voturilor, pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţele Teleorman, Botoşani şi Olt au loc astăzi alegeri locale sau judeţene.             FOTO ADEVĂRUL
În judeţele Teleorman, Botoşani şi Olt au loc astăzi alegeri locale sau judeţene.             FOTO ADEVĂRUL

În mai multe judeţe din ţară au loc alegeri pentru ocuparea posturilor din Administraţia locală rămase vacante după ce titularii acestora au optat pentru fotoliul mai comod din Parlamentul României.

Astfel, la mai puţin de opt luni de la alegerile locale din iulie 2012, locuitorii din Slatina sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege un nou primar. Scrutinul are loc după ce fostul edil, Darius Vâlcov, deşi se afla la al treila mandat consecutiv, a preferat să îl abandoneze pentru un fotoliu mai călduţ de senator, în urma alegerilor de la începutul lunii decembrie a anului trecut. Nouă candidaţi îşi dispută acum funcţia de edil al capitalei judeţului Olt.

De asmenenea, astăzi au loc alegeri şi în comuna Vitomireşti, după ce fostul primar, Constantin Rotea, a decedat la finele anului trecut.

În judeţul Botoşani, cetăţenii din localitatea Drăguşeni sunt chemaţi din nou la urne astăzi, după ce fostul primar Neculai Cucu, a murit anul trecut din cauza unei grave afectiuni.

În judeţul Teleorman se organizează alegeri locale parţiale pentru alegerea primarilor în localităţile Turnu Măgurele şi Bujoru, alegerea Consiliului local în comuna Călmăţuiu de Sus. De asemenea, cei 339.400 de teleormăneni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne şi pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman, după ce Liviu Dragnea a decis să-şi încerce norocul şi pentru un fotoliu de deputat. Secretarul general al PSD a reuşit să închidă colegiul în care a candidat asigurându-şi astfel un fotoliu de parlamentar pentru următorii 4 ani.

Material realizat de reţeaua de corespondenţi "Adevărul". Au contribuit: Miruna Luca, Mugurel Manea, Claudiu Dumitrache

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite