Alegeri locale Republica Moldova. Băsescu, mesaj de susţinere pentru Dorin Chirtoacă: „Alegerea lui va confirma ataşamentul basarabenilor faţă de libertate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri locale Republica Moldova. Fostul preşedinte Traian Băsescu a publicat sâmbătă seara, pe contul său de Facebook, un mesaj de sprijin pentru Dorin Chirtoacă, în contextul alegerilor locale care se desfăşoară în Republica Moldova.

„Duminică, cetăţenii Republicii Moldova îşi aleg primarii în cel de-al doilea tur al alegerilor locale. Cea mai mare miză politică o constituie alegerile de la Chişinău, unde se confruntă doi candidaţi ce reprezintă sisteme de valori total opuse şi care împart în două societatea din Republica Moldova“, scrie Băsescu pe Facebook, într-un text cu titlul: „Dorin Chirtoacă, vechiul şi noul primar al Chişinăului!“.

Alegeri locale Republica Moldova. La Chişinău, bătălia se dă între Chirtoacă şi Greceanîi

„Sunt convins că alegerea lui Dorin Chirtoaca pentru un nou mandat de primar ar confirma ataşamentul basarabenilor faţă de libertate şi demnitate. Votul de la Chişinău are pentru Uniunea Europeană semnificaţia voinţei cetăţenilor capitalei Republicii Moldova de apropiere de valorile europene sau de respingere a acestora. Îi urez mult succes lui Dorin Chirtoacă, iar pe locuitorii municipiului Chişinău îi îndemn să se prezinte la vot pentru a-şi alege un primar pentru ei şi pentru Europa.“, încheie Traian Băsescu.

Peste 1,8 milioane de alegători moldoveni sunt aşteptaţi la urne astăzi, în cel de-al doilea tur al alegerilor locale. Scrutinul se desfăşoară şi la Chişinău, unde se confruntă candidatul Partidului Liberal, actualul primar Dorin Chirtoacă, şi candidatul Partidului Socialiştilor, fostul premier Zinaida Greceanîi.

Citeşte şi:

LIVETEXT Alegeri locale Republica Moldova. Bătălia pentru Chişinău: Chirtoacă, faţă-n faţă cu Greceanîi. Miting la Topala, în faţa secţiei de votare

Alegeri locale Republica Moldova. În Republica Moldova au fost deschise, duminică dimineaţă, peste 1.200 de secţii de votare pentru alegerea primarilor din 457 de localităţi în al doilea tur de scrutin. De departe, confruntarea cea mai aprigă se duce pentru primăria Chişinăului, unde concurează liberalul Dorin Chirtoacă şi socialista Zinaida Greceanîi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite