Mihai Răzvan Ungureanu la Adevărul Live: „Politica nu se face de pe scaunul bibliotecii, cere implicare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele Alianţei România Dreaptă, Mihai Răzvan Ungureanu, şi redactorul-şef al revistei „Historia”, Ion M. Ioniţă  FOTO Adevărul
Copreşedintele Alianţei România Dreaptă, Mihai Răzvan Ungureanu, şi redactorul-şef al revistei „Historia”, Ion M. Ioniţă  FOTO Adevărul

Adevărul Live a prezentat de la ora 19.00 o dezbatere despre alegerile parlamentare la care a participat copreşedintele Alianţei România Dreaptă (ARD), Mihai Răzvan Ungureanu, redactorul-şef al revistei „Historia”, Ion M. Ioniţă, redactorul-şef al publicaţiei „Dilema Veche”, Mircea Vasilescu, şi directorul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei, Alexandru Cumpănaşu.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat la Adevărul Live că până luni dimineaţă toate drumurile din judeţul Arad vor fi deszăpezite şi se va putea circula fără probleme. De altfel, el a menţionat că arădenii se pot duce la vot fără probleme pentru că în oraş nu există drumuri pe care să se circule îngreunat.

El a adăugat că a stat de vorbă cu locuitorii oraşului şi că aceştia speră la un proiect care să privească reforma structurală a administraţiei economice din România. „Sunt chestiuni discutate aici şi sunt aşteptate cu mult interes de electoratul arădean, asupra cărora m-am pronunţat. Aceste chestiuni la nivelul naţional şi local au o foarte bună primire” a adăugat copreşedintele ARD.

"Nu cred în politica pregătită să arunce în Parlament oameni mediocrii"

„Mă despart de cum s-a făcut politică până acum. Nu cred în politica pregătită să arunce în parlament oameni mediocri, fără suprafaţă profesională şi care nu sunt recomandaţi ca potriviţi pentru Parlamentul României” a ţinut să precizeze candidatul ARD.

Ungureanu vrea ca Parlamentul, măcar parţial, să arate mai bine în compoziţie şi în prezenţa politică.

„Această nemulţumire politică adevărată cere implicare, nu se face de pe scaunul bibliotecii, şi cere implicare a tuturor celor care sunt de bună credinţă pentru că altfel rămâne la mâna unei minorităţi interesată de confortul propriu iar atunci totul este dăunător confortului României”, a încheiat Mihai Răzvan Ungureanu discuţia din platoul Adevărul Live.

Redactorul şef de la „Dilema Veche“, Mircea Vasilescu, a declarat că prezenta la vot în Arad este cea mai mică de până acum şi că este posibil să fie mai mică şi decât în 1990. „Votul este o decizie individuală a alegătorului. Ce se va întâmpla după aceea este mai complicat şi acolo încet să apară problemele”, a menţionat Mircea Vasilescu.

Prezenţa la vot până la ora 18.00, potrivit cifrelor înaintate de Biroul Electoral Central, este de 36,54%, mai mult cu aproape cu două procente faţă de acum patru ani. 

În discuţiile purtate astăzi cu jurnaliştii „Adevărul”, au mai intervenit Emil Boc, primarul Clujului, Theodor Baconschi, candidat ARD în Colegiului 4 de Senat din Iaşi, şi Emilian Isăilă, analist politic şi blogger adevarul.ro.

Copreşedintele ARD, Mihai Răzvan Ungureanu, a mai luat parte la o dezbatere Adevărul Live pe 4 decembrie, în care a explicat de ce liderii USL evită să participe la dezbateri pe teme importante, dar şi de ce preşedintele Traian Băsescu a ales să aibă atât de multe ieşiri publice pe ultima sută de metri a campaniei electorale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite