Alegeri parlamentare 2020. Cum afli cine sunt candidaţii din circumscripţia ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii pot afla pe internet care sunt candidaţii din circumscripţia lor electorală. FOTO Poşta Română
Românii pot afla pe internet care sunt candidaţii din circumscripţia lor electorală. FOTO Poşta Română

Alegeri parlamentare 2020. Aflarea candidaţilor din circumscripţia în care votezi se află la doar două click-uri distanţă dacă ştii să accesezi site-ul corect.

Cea mai uşoară variantă pentru a afla cine sunt candidaţii din circumscripţia ta este să intri pe pagina parlamentare2020.bec.ro a Biroului Electoral Central. Al doilea pas este alegerea categoriei „Candidaţi”. 

În fereastra deschisă apar trei coloane în care vei regăsi judeţele, candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi candidaţii pentru Senat. În urma selectării unei liste poţi viziona în variantă xls toţi candidaţii din circumscripţia dorită. 

Pentru a afla secţia de votare la care sunteţi arondaţi pentru alegerile parlamentare 2020, cetăţenii pot accesa site-ul registrulelectoral.ro, unde e nevoie completarea CNP-ului, a numelui de familie şi a codului de verificare prezent pe site.

Pentru alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie în întreaga ţară au fost organizate 18.802 secţii de votare, iar în străinătate se poate vota în 748 de secţii. Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie 2020 este de 18.981.242. Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.237.521 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 743.721 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite