Alegeri parlamentare 2020. Cum afli la ce secţie vei putea vota

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Alegerile parlamentare 2020, alegătorii pot vota la secţia unde sunt arondaţi, în concordanţă cu domiciliul sau reşedinţa. Aceste informaţii sunt disponibile în Registrul Electoral, care este un sistem informatic naţional în care se înregistrează permanent datele tuturor cetăţenilor români care dobândesc dreptul de vot odată cu împlinirea vârstei de 18 ani.

De asemenea, Registrul electoral conţine şi informaţiile privind arondarea cetăţenilor cu drept de vot la secţii de votare, precum şi adresele acestora.

La Alegerile parlamentare 2020 puteţi afla secţia de votare la care sunteţi arondaţi şi adresa acesteia de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri:

- CNP - codul numeric personal

- Numele de familie

- Codul de verificare pe care îl vedeţi pe site

Registrul electoral este administrat de Autoritatea Electorală Permanentă şi îi include pe toţi cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, obţinând astfel dreptul de vot, arată digi24.ro. Primarii au responsabilitatea de a opera în acest sistem informatic pentru înregistrarea şi actualizarea datelor de identificare ale alegătorilor şi a informaţiilor privind arondarea acestora pe secţii de votare.

Alegătorii care au viză de flotant, dar nu s-au înscris în Registrul Electoral, care se face printr-o cerere înaintată la primărie, trebuie să votaţi la secţia unde este arondată adresa respectivă. Puteţi găsi această adresă folosind platforma www.votromania.ro.

Pentru străinătate, puteţi vizualiza Harta secţiilor de votare din străinătate, dezvoltată de EFOR.

Pentru alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie în întreaga ţară au fost organizate 18.802 secţii de votare, iar în străinătate se poate vota în 748 de secţii. Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 octombrie 2020 este de 18.981.242. Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.237.521 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 743.721 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite