Politică

articolul anterior articolul urmator

Alegeri parlamentare 2020. Cum arată harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate

5
3 Dec 2020 20:46:21
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO MAE
FOTO MAE

Alegeri parlamentare 2020. Ministerul Afacerilor Externe a lansat joi o hartă interactivă a secţiilor de votare din diaspora precum şi un call center dedicat alegătorilor români din afara ţării pentru alegerile parlamentare din 2020.

„În vederea asigurării unei informări corecte a cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate cu privire la exercitarea dreptului de vot pentru alegerile parlamentare din acest an, Ministerul Afacerilor Externe a lansat astăzi, 3 decembrie 2020, pe pagina sa de internet, în cadrul secţiunii dedicate acestui proces electoral, o hartă interactivă a secţiilor de votare din străinătate.
 
Harta secţiilor de votare în străinătate, ce poate fi accesată la link-ul mae.ro/maps/4083, permite cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate să identifice secţiile de votare din apropiere şi să-şi planifice participarea la alegerile parlamentare organizate în străinătate pe 5 şi 6 decembrie 2020, în intervalul orar 7.00 – 21.00 (ora locală), astfel încât să poată fi evitat riscul de producere a unor aglomerări la unele secţii de votare din străinătate. De asemenea, în cazul unor relocări de secţii de votare, din motive obiective generate de situaţia pandemică, harta interactivă va fi actualizată pentru a pune la dispoziţie informaţii în timp real. 
 
Totodată, alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au la dispoziţie o linie telefonică pentru obţinerea de informaţii utile privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 5 şi 6 decembrie 2020 în străinătate: 004 021 431 2065. Linia telefonică, cu tarif normal, este disponibilă 24 din 24 de ore în perioada 3 decembrie 2020 (începând cu ora 08.00) – 7 decembrie 2020 (până la ora 20.00, ora României)”, a transmis joi MAI într-n comunicat de presă.
 
Harta interactivă şi linia telefonică dedicată alegătorilor fac parte din campania de informare derulată de MAE, care are ca obiectiv asigurarea informaţiilor inclusiv despre respectarea măsurilor de siguranţă sanitară pentru prevenirea contaminării şi limitarea riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus.
 
De asemenea, MAE reaminteşte că a pus la dispoziţia alegătorilor români din străinătate Ghidul alegătorului român la secţiile de votare din străinătate, ce conţine informaţii privind condiţiile de exercitare a dreptului de vot la secţie, documentele necesare votării, procedura de votare, orarul secţiilor de votare şi măsurile specifice de siguranţă sanitară adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi o rubrică de Întrebări frecvente, care oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţenii români din afara graniţelor ţării cu privire la exercitarea dreptului de vot la secţie.
 
Astfel, alegătorii români din străinătate pot consulta Harta secţiilor de votare, Ghidul alegătorului român la secţiile de votare din străinătate, rubrica de Întrebări frecvente, cât şi alte informaţii relevante, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, în secţiunea dedicată votului în străinătate la alegerile parlamentare din acest an, la link-ul mae.ro/node/52162.
 
În ceea ce priveşte votul la secţie, MAE reaminteşte că cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota la oricare dintre cele 748 de secţii organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie 2020.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Ţepeş
3.12.2020, 21:24:37

Se îngrădește dreptul la vot al românilor din diaspora. Anul trecut, la alegerile prezidențiale au fost 835 de secţii de votare. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/alegeri-prezidentiale-2019/vot-in-diaspora-la-alegerile-prezidentiale-2019-lista-si-harta-interactiva-cu-sectiile-de-votare-publicate-de-mae-1204475 Anul acesta sunt cu aproape 100 de secții mai puține, doar 748 de secții de votare. Să nu fi vrut PeSeDe să voteze toți românii din străinătate? Sau poate USR PLUS?

-4 (6 voturi)
Tomescu Tom
3.12.2020, 23:04:53

Tepes Poate PMP ... poate UDMR .. poate AUR ..poate Moscova ..sau chiar Beijing ... Celor din Tarzania :) înțeleg că nu le pasă de alegerile astea ...

-1 (1 vot)
Lamuritorul
3.12.2020, 23:13:54

Anul asta e pandemie, si se mizeaza pe o prezenta mai redusa a diasporei. AR FI O EROARE MAJORA DIN PARTEA DIASPOREI CA, TOCMAI LA CELE MAI IMPORTANTE ALEGERI, CELE PARLAMENTARE, CARE DECID CARE VOR FI CEI CARE VOR FACE LEGI IN TARA ASTA (cei care dau legi pentru hoti, sau ceilalti) SA NU IASA MASIV LA VOT. Oricum, prin prezenta mai redusa e posibil sa intre in Parlament iscoadele rusnacilor - Alianta Underground Rusia - care va avea grija sa avem balci in sesiunile parlamentare.

-7 (9 voturi)
Ţepeş
4.12.2020, 06:59:11

Lamuritorul Stai că ceva nu e în regulă. Nu USR este responsabil cu bîlciul în parlament?

-7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
5.12.2020, 21:49:35

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările