Alegeri parlamentare 2020. Prima reacţie a PSD după exit poll-uri: PSD are un avantaj. Membrii noştri nu cumva să părăsească secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea FOTO Mediafax
Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea FOTO Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după anunţarea primelor exit poll-uri faptul că social-demcoraţii au un uşor avantaj şi i-a îndemnat pe toţi social-democraţii din secţii să fie vigilenţi.

„Prin votul de astăzi, romînii au arătat că este nevoie de o schimbare. Aş dori să le mulţumesc românilor care au votat PSD, aş dori să le mulţumesc că au sancţinoat această batjocură la adresa lor, închiderea şcolilor, închiderea bisericilor, intrarea în faliment a întreprinzătorilor români.Este nevoie de un Guvern capabil, care ştie să rezolve adevăratele preocupări ale românilor. Le mulţumesc în mod deosebit românilor care şi-au învins teama şi au înţeles că acest Guvern trebuie să plece acasă”, a afirmat Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a cerut atenţie sporită a celor din secţiile de votare. „În acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll, chiar dacă ponderăm cu voturile din diaspora. Fac un apel către reprezentanţii PSD în secţiile de votare să numere foarte atent fiecare vot, să fie extrem de atenţi să nu mai păţim ceea ce am păţit la Sectorul 1, la alegerile locale”, a completat Marcel Ciolacu.

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine la rândul ei că PSD a câştigat aceste alegeri parlamentare şi susţine că este normal ca preşedintele să ia în calcul formarea unei majorităţi în jurul partidului câştigător. 

„Preşedintele României nu va putea să ignore PSD. Nu vreau să par optimistă, dar sunt convinsă, din reacţiile cetăţenilor cu care m-am întâlnit şi cu care s-au întâlnit şi colegii mei, că vom rămâne în continuare pe primul loc. Practic, suntem formaţiunea politică care a câştigat alegerile parlamentare şi atunci este normal ca preşedintele să respecte Constituţia şi să solicite formarea unei majorităţi în jurul partidului care a câştigat alegerile. Aceasta este voinţa românilor. Ea nu poate fi călcată în picioare şi nici nu se pot tolera anumite subterfugii politice prin care să fie dat la o parte câştigătorul şi preluat pentru guvernare numărul doi. Ar fi, repet, un act de trădare faţă de români”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, duminică seară, la scurt timp după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Întrebat cum va proceda PSD în situaţia în care preşedintele Klaus Iohannis nu va desemna premierul propus de partid, dacă rezultatele finale vor arăta că PSD a câştigat alegerile, liderul social-democrat a afirmat că, "dacă îi respectă pe români", şeful statului "cu siguranţă va lua în considerare votul acestora”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite