Alegeri prezidenţiale 2014. Dragnea acuză ACL că în turul I a dat mită electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Liviu Dragnea a prezentat, miercuri seară, cu numai o oră înainte de a doua dezbatere Ponta-Iohannis, un filmuleţ în care apar câteva persoane care primesc bani după ce ies dintr-o secţie de votare din Alexandria.

„Am făcut deja plângere la poliţie. La această oră informaţiile au ajuns la poliţie. Acţiunea se desfăşoară în faţa unei secţii de votare din Alexandria, situată vizavi de primărie. Asta e România lucrului bine furat“, a declarat Dragnea, precizând că sumele date sunt în jur de 50 de lei. 

În aceeaşi conferinţă de presă, Dragnea a mai precizat că, în aceste zile, ACL încearcă să intimideze primarii PSD, prin trimiterea de „scrisori otravite“,  expediate de la centrul de campanie al lui Klaus Iohannis, dar nu de la centru.

„Este o aşa-zisă copie a unei plângeri penale către DNA adresată doamnei procuror-şef Codruţa Kovesi de către o fundaţie, care nu este înregistrată. Există o asociaţie cu acest nume, dar nu o fundaţie. Am contactat fundaţia şi ne-a spus că nu este implicată“, a mai precizat Dragnea, subliniind că, potrivit juriştilor PSD, prin acest gest au fost comise mai multe infracţiuni cuprinse în codul penal.

„Un primar de comună, când primeşte o inştiinţare că i s-a făcut plângere penală la DNA nu mai are aceeaşi tragere de inimă să se implice în campania electorală“, a explicat preşedintele executiv al PSD.

Liviu Dragnea a susţinut că, potrivit informaţiilor din judeţe, ACL începe "să se organizeze din ce în ce mai bine pentru a da mită electorală", sumele fiind în jur de 50 de lei.

„Nu dau în plic, nu vor să mai cheltuie şi pe plicuri, dau decât banii“, a adăugat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite