Negocierile dintre PSD şi ACL au eşuat. Dragnea: Iohannis fuge de dezbateri. Gorghiu: Dragnea minte. Vom pune presiune pe Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele PSD şi ACL, care s-au întâlnit vineri la prânz pentru a stabili condiţiile organizării unei dezbateri televizate între Victor Ponta şi Klaus Iohannis, nu au ajuns la nicio înţelegere. Pe de o parte, Liviu Dragnea susţine că prezidenţiabilul ACL nu acceptă să vină la dezbateri. Pe de altă parte, Alina Gorghiu susţine că Dragnea minte şi că ACL va găsi o soluţie pentru a-l determina pe Ponta să accepte o confruntare cu Iohannis.

Liviu Dragnea susţine că echipa ACL nu a acceptat ca prezidenţiabilul Klaus Iohannis să participe la niciuna din cele patru dezbateri deja stabilite. 

„Am stat şi i-am ascultat. Nu am primit acceptul pentru patru dezbateri. Am venit să convingem nişte oameni să convingă pe cineva să participe la dezbateri. Noi îl invităm în continuare pe domnul Iohannis la cele patru dezbateri televizate. De ce fuge domnul Iohannis de dezbateri?Cei de la ACL au propus o singură dezbatere pe un teren neutru“, a declarat Dragnea, la finalul negocierilor eşuate. 

Purtătorul de cuvânt, Alina Gorghiu, a declarat că Liviu Dragnea minte.

„Cea mai importantă concluzie este că ne dorim în continuare să aibă loc o dezbatere. 

Am făcut propuneri echipei de la PSD, dar a existat o oarecare rigiditate. Au venit cu propunerea rigidă de A avea cele patru dezbateri. Am avansat spre analiză oferta televiziunii publice. Nu vor mediul academic, nu le place mediul universitar. Insist pe două amănunte: în continuare Klaus Iohannis îşi doreşte această dezbatere, iar accesul să fie nediscriminatoriu. Este un lucru rău-voitor că domnul Dragnea una a spus în interior şi că afară v-a minţit. Au venit ca demers de imagine“, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a mai spus că, chiar dacă PSD nu va vrea această dezbatere, până la urmă ACL va  găsi o formulă ca între Ponta şi Iohannis să aibă loc o confruntare. „Vom pune presiune pe Ponta să accepte dezbaterea“, a conchis Gorghiu. 

Din partea ACL au luat parte la discuţii purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, Eduard Hellvig şi Dan Mihalache.

Echipa PSD, formată din vicepremierul Liviu Dragnea, purtătorul de cuvânt Gabriela Firea şi deputatul PSD Gabriela Podaşcu, a sosit la sediul ACL pentru negocieri, în jurul orei 13.30. 

„Noi am confirmat întâlnirea staff-urilor pentru azi, la ora 13.30, la sediul USL. ACL propusese la sediul PNL. La ora 12.00 se va şti exact şi componenţa delegaţiei", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea.

Firea a subliniat că PSD doreşte o dezbatere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis: "Noi ne dorim în mod real o dezbatere între Victor Ponta şi Klaus Iohannis la televiziuni private şi/sau în alt loc, pe principiul deontologiei şi echidistanţei jurnalistice".

Firea a mai spus că se aşteaptă oferta concretă a IPP pentru o dezbatere între cei doi candidaţi la Preşedinţie: "Aşteptăm cu interes oferta concretă a IPP - format, moderatori, timp de emisie, loc".

Invaţie de la Iohannis

Echipa de campanie a candidatului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a transmis, joi seară, o invitaţie adresată echipei de campanie PSD pentru a lua parte vineri la amiază la negocieri, în vederea organizării unei dezbateri electorale între candidaţii rămaşi în cursa pentru Cotroceni.

"Vă propunem ca această întâlnire să aibă loc mâine (vineri - n.r.), începând cu ora 12.00, la sediul PNL din Şos. Kiseleff nr. 57 sau în orice altă locaţie consideraţi că este potrivit pentru dumneavoastră. Suntem convinşi că această întâlnire este absolut necesară întrucât cetăţenii au dreptul să asiste la o dezbatere între cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru Cotroceni", se precizează în invitaţie.

Reacţii la acuzaţiile aduse de Ponta

Klaus Iohannis a declarat joi seară, la Digi24, că acuzaţiile potrivit cărora ar vrea să rupă Ardealul de România sunt nişte cretinisme.

„Cum poate cineva să afirme, în 2014, în faţa electoratului că cineva vrea să rupă Ardealul, să învrăjbeşti oltenii cu ardelenii? Nu sunt afirmaţii politice, ci cretinisme. Nu ai voie să spui aşa ceva de dragul a câtorva voturi. Nu doar că nu am afirmat aşa ceva, dar nici prin gând nu mi-a trecut că cineva dintre politicieni poate spune aşa ceva“, a declarat Iohannis la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite