Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis: Ponta nu a avut bărbăţia să-mi spună în faţa ce are de spus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, l-a acuzat, joi seară, la Realitatea TV, pe Victor Ponta, contracandidatul său, că a fost lipsit de „bărbăţie” atunci când s-a ascuns în spatele unor informaţii potrivit cărora părinţii lui Iohannis ar deţine o casă în Germania.

Victor Ponta nu a avut în această campanie bărbăţia să îmi spună în faţa ce are de spus. S-a ascuns în spatele vorbitoarelor şi a televiziunilor de casă, trimiţând o echipă în Germania să verifice ce fac părinţii mei. A fost o jignire. Poţi spune că un program politic al unui candidat e bun sau prost, însă metodele foloste de Ponta, prin care se atacă familia, mi-au adus aminte de practicile folosite de Securitate”, a declarat Klaus Iohannis, menţionând totodată că părinţii săi locuiesc în Germania, în chirie.

„Am trăit atâtea decenii în comunism fără dreptul liber la vot. Pentru acest vot au murit oameni în decembrie 1989. Niciun politician din România nu are dreptul moral să spună oamenilor să nu meargă la vot. Votul este arma cea mai puternică a cetăţeanului într-o democraţie. Cei care nu merg la vot pot crea premisele unei fraude electorale. PSD-ul se manifestă ca şi cum s-ar pregăti de fraudarea alegerilor”, a declarat Iohannis, la Realitatea TV.

„Am solicitat Guvernului cum vor să acopere promisiunile electorale pe care le fac. Ele în sine sunt foarte frumoase, şi eu îmi doresc să creştem pensii şi salarii, însă nu va fi aşa. Toate promisiunile sunt, curios, de la 1 noiembrie. L-am întrebat pe premier dacă vrea să crească impozitele şi taxele. Aproape 15 miliarde de lei ar trebui acoperite de undeva. Ponta nu e credibil, nu a prezentat bugetul pentru 2015. Din cauza lipsei investiţiilor, s-au tăiat locuri de muncă”, a declarat Klaus Iohannis, la Realitatea TV.

„Nu numai că nu vreau să tai pensii, eu îmi doresc să ajung preşedinte şi să avem venituri suficiente încât să creştem pensiile, salariile. Curtea Constituţioanală a decis că pensiile nu se pot tăia. Niciun politician nu trebuie să umble la acest drept. Este inadmisibil că în 2014 un partid politic să sperie pensionarii cum că eu le-aş diminua pensia. Este ultimul hal de campanie”, a spus candidatul ACL.

Întrebat la ce scor se aşteaptă după turul întâi, Klaus Iohannis a spus că în opinia sa va avea un procent apropiat de Victor Ponta. „Cred că este realist să mă aştept la un scor de peste 30 la sută, însă Victor Ponta nu va trece de 40 de procente”, a declarat candidatul ACL.

„De luni de zile încercăm să punem pe ordinea de zi legea graţierii, asta ca să o picăm, însă cei din PSD o doresc promulgată. PSD-ul are foarte mulţi oameni care au probleme penale. România nu are nevoie acum de o lege a graţierii, ci de o justiţie fermă. Ar fi periculos să dăm toată puterea PSD-ului. Un partid care a încurajat migraţia politica, un partid de asemenea care îşi doreşte legea graţierii. Nu ar fi bine deloc pentru România ca toată puterea să fie în mâna PSD-ului”, a spus Klaus Iohannis.

„Cine nu e bun de prim-ministru, nu e bun nici de preşedinte”, a mai spus candidatul ACL, făcând referire la Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite