Alegeri prezidenţiale 2014. Mesaj pe un buletin de vot anulat de BEJ Iaşi: „În România specia dominantă nu mai e omul, ci măgarul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Se pare că în România specia dominantă nu mai este omul, ci măgarul”, ”Refuz să fiu complice la înscăunarea unui preşedinte care mă ia de prost” sau ”Nu am ştiut ce trântor să aleg“ sunt doar câteva dintre mesajele pe care ieşenii le-au scris pe buletinele de vot anulate de BEJ Iaşi.

Potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Iaşi, 6.142 de buletine de vot au fost anualte la cele 714 secţii amenajate în judeţ la alegerile prezidenţiale. Multe dintre buletinele de vot nu au fost însă anulate din neştiinţa alegătorilor, ci din cauza mesajelor pe care aceştia au vrut să le transmită.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Iaşi, Marian Grigoraş, a postat pe contul său de Facebook mai multe fotografii cu mesaje scrise de alegători pe buletinele de vot anulate.

”Pe cine să votezi? Nişte hoţi, trădători de ţară. Aţi distrus conştiinţa oamenilor, pe om l-aţi desfiinţat ca fiinţă, sunteţi trădători de ţară, neam, aţi distrus industria, învăţământul. Să nu dea Dumnezeu cel sfânt/Să vrem noi sânge, nu pământ. Dumnezeu să vă judece“, este unul dintre textele scrise pe buletinele de vot anulate.

Alţi alegători au scris: ”Se pare că în România specia dominantă nu mai este omul, ci măgarul”, ”Nu am ştiut ce trântor să aleg“, ”Am scăpat de un drac şi dăm de altul. Unde e Vlad Ţepeş?“, ”Monarhia salvează România“ sau ”Refuz să fiu complice la înscăunarea unui preşedinte care să mă ia de prost“.

Pe alte buletine de vot alegătorii au desenat cu pixul chenare şi au scris nume ale unor domnitori români, foşti şefi de stat, actori sau personaje de desene animate - Vlad Ţepeş (acesta fiind cel mai invocat), Regele Mihai, Traian Băsescu, Nicolae Ceauşescu, Chuck Norris, Bob Marley sau Batman - peste care au pus ştampila cu menţiunea ”Votat”.

”Buletinele nu sunt anulate din cauza mesajului. Dacă opţiunea de vot ar fi evidentă, dacă există ştampila doar pe unul dintre candidaţi nu se anulează. Acele mesaje nu ar conta dacă ştampila există doar pe unul dintre chenare şi nu atinge celălalt chenar al buletinului de vot. Important este să se vadă opţiunea de vot a oamenilor. Ştiam că vor fi astfel de mesaje, în fiecare an se regăsesc, am avut acces la dosare şi nu m-am putut stăpâni să nu le citesc. Erau şi multe mesaje, dar pe acelea nu le-am fotografiat“, a declarat, vineri, pentru corespondentul Mediafax Marian Grigoraş, cel care a postat fotografii ale buletinelor de vot anulate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite