Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta: Iohannis va fi declarat incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta este sigur că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, contracandidatul său principal, va fi declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), deşi Iohannis are o decizie favorabilă în primă instanţă, iar ÎCCJ urmează să se pronunţe asupra recursului făcut de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

„Cu siguranţă domnul Iohannis va fi declarat incompatibil. Daca ar fi fost judecată acum, Iohannis se putea victimiza, apărea o tulburare. Au judecat cu înţelepciune, după 17 noiembrie nu va mai exista nicio presiune, domnul Iohannis va fi primar... Nu va câştiga alegerile prezidenţiale“, a spus Ponta.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după, respectiv în 18 noiembrie. ÎCCJ a respins solicitarea ANI, iar termenul a rămas pentru data de 18 noiembrie, la diferenţă de numai două zile de turul II al alegerilor prezidenţiale.

Klaus Iohannis, principalul adversar al lui Victor Ponta la alegeri prezidenţiale 2014, se judecă în prezent cu Agenţia Naţională de Integritate după ce, în aprilie 2013, edilul a fost acuzat de ANI că ar fi deţinut ilegal, în mod simultan, atât funcţia de primar al Sibiului, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor din firmele Apă Canal SA Sibiu şi Pieţe SA.

Edilul a făcut contestaţie în instanţă şi a câştigat la Curtea de Apel Alba Iulia, însă ANI a contestat iar dosarul este acum pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Pe 30 septembrie, Înalta Curte a decis admisibilitatea în principiu a recursului, cu menţiunea ca părţile să formuleze în scris un punct de vedere asupra raportului, în termen de 10 zile de la comunicare.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Încă o zi cu emoţii pentru candidaţii la prezidenţiale

Uite neamţul, nu e neamţul: schimbare Iohannis cu Meleşcanu?

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Iohannis: Dacă vreo instanţă constată că sunt incompatibil, voi renunţa la funcţia de primar al Sibiului

Iohannis a câştigat procesul cu ANI. Sentinţa nu este definitivă

UPDATE Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul General pentru un presupus conflict de interese săvârşit de Klaus Iohannis, primarul Sibiului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite