Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta şi Iohannis s-au căţărat primii pe stâlpi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sloganul de campanie al lui Victor Ponta este ”Preşedintele care uneşte” FOTO Roberto Sălceanu
Sloganul de campanie al lui Victor Ponta este ”Preşedintele care uneşte” FOTO Roberto Sălceanu

Dacă aţi crezut că până acum a fost campanie electorală pentru alegerile prezidentiale 2014, staţi pe-aproape şi deschideţi acest blog. De azi înainte aici găsiţi jurnalul neoficial de campanie al candidaţilor care speră să ajungă, la finalul anului, pe fotoliul de la Cotroceni. Zilnic - din oră în oră şi uneori minut cu minut - echipa Adevărul vă arată ce fac cei mai importanţi candidaţi înscrişi în cursa pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

O campanie fără afişe e ca ceaiul fără zahăr. Până când „baloţii“ cu moacele candidaţilor vor ajunge în fiecare cătun al ţării noi vă arătăm primele postere de campanie lipite sau agăţate prin Bucureşti. Candidatul PSD, Victor Ponta, este ”Preşedintele care uneşte”. Noi nu scriem cu majuscule unele cuvinte şi altele nu, ca pe afiş, pentru că există şi nişte reguli în meserie. De pe afişe Ponta zâmbeşte în toată ţara, în timp ce e în vizită la Cariera Roşia-Jiu. 

image

Cel de-al doilea candidat cu poster la vedere încă din primele ore ale campaniei electorale este primarul Sibiului, Klaus Iohannis, iar sloganul său - nu mai e un secret - este ”România lucrului bine făcut”. Pesemne că erau luate ”Vopseşte nemţeşte” şi  „Vorsprung durch Technik“.

Aşteptăm cu sufletul la gură afişele doamnei Elena Udrea, pentru că ne-a obişnuit cu surprize iar câţiva dintre figuranţii care erau pe ultimul poster electoral - cel făcut de PMP la europarlamentare - au dat bir cu fugiţii. Între timp, odată cu startul campaniei, Elena Udrea zice ceva de un ”chel”: „Chelul îşi pune singur mâna în cap - aşa şi cu PSD-iştii din jurul lui Victor Ponta care au sărit repede să explice că declaraţiile Victoriei Nuland cum că apără parlamentarii corupţi şi se ignoră corupţia nu se referă la iubitul lor conducător.Este evident pentru toată lumea că Victor Ponta propune un sistem autocratic şi cleptocratic, dorind restauraţia partidului-stat PSD“. 

Monica „Mămica“ Macovei combate deocamdată pe Facebook unde explică de ce vreo cinci candidaţi, aflaţi în faţa ei în sondajele de opinie, nu pot fi preşedinţi. Dă share la programul ei pe twitter, pe puncte:

   

Călin Popescu Tăriceanu a plecat în campanie ori s-a oprit în drum spre casa de la Snagov - nu ne-am lămurit până la ora asta - la nişte mici în Otopeni. Cineva îi pune şi câteva poze pe Facebook şi scrie, oficial şi fără sare şi piper, că ”‪#‎Tariceanu‬ se află astăzi în Otopeni. Preşedintele Senatului s-a întâlnit deja cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cu numeroşii săi simpatizanţi, alături de care îşi continuă vizita la Târgul de produse tradiţionale”. 

Tariceanu mici

Între timp, campania continuă. Oraşele vor fi pline de afişe, micii se vor frige pe grătar, iar chelul îşi pune în continuare mâna singur în cap. La Zalău nu se întâmplă nimic, la Severin cavalerii s-au întâlnit în lipsa candidaţilor, iar până acum 100 de copii din Buzău s-au dus la şcoală cu păduchi. 

Alegerile pot fi urmărite pas cu pas mai jos. 

#alegeri2014 Tweets

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite