Politică

articolul anterior articolul urmator

Cine e, de fapt, Victor Ponta

100
25 Sep 2014 09:38:15
Manuel Stănescu
Victor Ponta şi-a lansat cu mare fast candidatura la alegerile prezidenţiale din noiembrie pe 20 septembrie, în cadrul unui eveniment marca PSD pe Arena Naţională din Capitală FOTO Mediafax
Victor Ponta şi-a lansat cu mare fast candidatura la alegerile prezidenţiale din noiembrie pe 20 septembrie, în cadrul unui eveniment marca PSD pe Arena Naţională din Capitală FOTO Mediafax

Profit de publicarea portretului celui considerat cu prima şansă la alegerile din toamnă pentru a-mi exprima opinia cu privire la „candidatul stângii” (mă distrează teribil tâmpenia cu „dreapta” şi „stânga” într-o ţară atât de înapoiată... politic).

Poate părea paradoxal, dar tinereţea lui Victor Ponta (tinereţe din perspectivă politică) reprezintă, din punctul meu de vedere, cea mai mare povară a sa. Pentru că e aproape ireal ce îndoctrinat poate fi, în sensul cel mai rău al cuvântului, un om care şi-a petrecut cea mai mare parte  a vieţii după revoluţie.

Explicaţia e foarte simplă: domnul Ponta nu-şi aparţine. El a fost creat în laboratoarele nomenclaturii ce a pus mâna pe România după lovitura de stat din 1989 (cu tot respectul pentru eroii care şi-au dat viaţa pentru libertate, după aproape 20 de ani de studiu al istoriei povestea cu revoluţia nu o mai înghit). Considerat un tânăr capabil, a fost luat sub aripa protectoare a eşaloanelor doi şi trei din fostul partid comunist şi securitate şi „plămădit" în aşa fel, încât să devină garantul hoţiilor şi abuzurilor pe care le suportăm de peste 20 de ani.

În consecinţă, i s-au deschis toate uşile: funcţii, privilegii, doctorate, după un model cunoscut şi aplicat pentru „iniţiaţi". Nimic din CV-ul domnului Ponta nu e obţinut doar prin competenţele sale, într-un mediu concurenţial. Apropo: să ai un premier care a plagiat atât de flagrant,de ar roşi de ruşine şi un copil de şcoală primară pus să copieze un text, care apoi ajunge preşedinte, spune multe despre noi, ca popor.

Aşa cum era de aşteptat, e de-o incompetenţă crasă. Doi ani şi jumătate de guvernare, iar economia a luat-o la vale, investiţiile publice sunt la pământ, educaţia - aici e un dezastru de proporţii cosmice, cu efecte nefaste în viitor. Nici nu poţi avea pretenţii de la un om „inventat".

Din păcate, nu stăm foarte bine nici la capitolul alternative. Pentru că nomenclatura de care vorbeam, ce distruge ţara asta din 1989 încoace, a fost suficient de inspirată să fie transpartinică. Sunt „creaţii" prin toate partidele. Alegerea stă în conştiinţa fiecăruia.

Dar eu, unul, sunt pesimist.

Citeşte şi: Portretul lui Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale: păcatele şi virtuţile „micului Titulescu“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

master of disaster
25.09.2014, 10:20:10

vorbesti prostii

-29 (47 voturi)
Sava Darius
25.09.2014, 10:47:08

Domnule Stanescu excelent l-ati descris pe Ponta, scurt si la obiect! Stiam cu totii aceste aspecte despre mitoman, dar este foarte bine ca dvs si alti colegi reamintiti electoratului ceea ce trebuie sa se stie despre Ponta si ca nu este ceea ce pozeaza in public, nici macar 5%. Este asa cum ati spus un produs plamadit de Iliescu si Nastase. Nu ati amintit faptul ca el l-a si tinut artificial prin scoala. Sa nu uitam ca Ponta a renuntat si la liceu preferand sa doarma prin Gara de Nord din Paris! Curiso ca dupa ce a reveneit a recuperat si a ajuns si student fara sa invete efectiv!! Sa nu uitam ca exact asa procedau comunstii, isi racolau sustinatorii infocati de pretutindeni adica muncitori, tarani, agricultori etc. fara carte si, erau facuti ingineri, economisti .....fara ca ei sa stie sa scrie macar, sa aiba notiuni de baza, erau promovati ca pe banda si se reintorceau de unde plecasera pentru a prelua conducerea si pentru a converti la comunism si pe altii, chiar si pe cei care se opuneau! Ponta a fost exact la fel promovat si tinut prin scoala, fara sa aiba habar nimic. Si ca procuror stim cu totii, a fost folosit de Nastase in cazurile celebre printre care si in speta-procurorul Panait unde, demarase cercetari printre marii mafioti de la vremea respectiva! I-au inchis gura impingandu-l sau, determinandu-l sa se arunce de la etajul locuintei sale, dupa spusele mamei si matusii sale! Acesta este Ponta, un pui de comunist dar, ATENTIE, mult mai periculos decat maestii sai! Tot el este si ofiterul sub acoperire, Melesacnu este complice la ceva foarte grav, incalcarea legii la modul cel mai periculos. Democratia cu acesti indivizi, este in pericol, deoarece samanta bolsevica nu s-a uscat in tara asta, ne bantuie inca dupa cum vedeti!

+27 (47 voturi)
Vanatorul/d.c.
25.09.2014, 11:31:12

In ziua de 4 iulie 2012, pe blogul din N.Y. Times al laureatului Nobel Paul Kruman, aparea acesta "descriere" a politicianului cu apucaturi bolsevice, Victor Ponta : "A political crisis has gripped Romania as its left-leaning prime minister, Victor Ponta, slashes and burns his way through constitutional institutions in an effort to eliminate his political competition. In the last few days, Ponta and his center-left Social Liberal Union (USL) party have sacked the speakers of both chambers of parliament, fired the ombudsman, threatened the constitutional court judges with impeachment and prohibited constitutional court from reviewing acts of parliament – all with the aim of making it easier for Ponta to remove President Traian Basescu from office. They hope to accomplish that by week’s end. In just a few months in office, Ponta’s government has caused a great deal of political damage. Setting its sights on the next election, Ponta’s government passed an election law (later rejected by the constitutional court) that would make it much easier for the government to stay in power. The government has already neutralized the legal effects of decisions of their key opponents – the constitutional court and the president – by taking control over the publication of the official gazette that determines when laws and decisions come into force. If the government fails to publish the decisions of the constitutional court and the decrees of the president, they are simply not law. To top it all off, Ponta launched a culture war. . http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/07/05/guest-post-romania-unravels-the-rule-of-law/?module=Search&mabReward=relbias%3Ar%2C%7B%222%22%3A%22RI%3A13%22%7D

+18 (32 voturi)
Vanatorul/d.c.
25.09.2014, 11:34:59

Paul Krugman,pardon. Am postat si la vremea respectiva, tradus in limba romana, textul acestui laureat Nobel pentru economie.

+14 (24 voturi)
Tudor Mardare
25.09.2014, 10:50:19

Am citit articolul de 5 ori ...nu am crezut ca se poate scrie atit adevar cu asa cuvite potrivite .Numai maestrul Plesu mai are acest talent.Sincer mi-a mers la inima . O zi buna .

+11 (25 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările