Politică

articolul anterior articolul urmator

Alegeri prezidenţiale 2014. PSD s-a curăţat, Vanghelie - măturat; Iohannis a pedalat

8
21 Oct 2014 19:15:00
Jurnal de campanie
Marian Vanghelie, autosuspendat din PSD
Marian Vanghelie, autosuspendat din PSD

Liderul PSD Victor Ponta a făcut curăţenie în partid, după ce mai vrednicul DNA i-a scuturat pe Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova. Copilul rebel al partidului, Marian Vanghelie, a căzut şi el victimă taifunului din Kiseleff.

Candidaţii la prezidenţiale au fost ocupaţi astăzi cu şmotrul de toamnă. Cel mai încercat a fost preşedintele PSD, Victor Ponta, care a descoperit un şobolan la partid. E drept, unul rozaliu pe care l-a şi suspendat din funcţia în care se  cocoţase. L-a "autosuspendat", ca să păstrăm formularea exactă şi cât se poate de dură a premierului.

Cu ocazia asta, Ponta şi-a pierdut şi un purtător de cuvânt, un fost ministru al Marilor Proiecte şi, mai nou, un fost vicepreşedinte PSD: pe Dan Şova. Şi pentru că trebuia să existe şi victime colaterale, pus pe coji de nucă a fost şi Marian Vanghelie, care a înjurat nişte paparazzi. Şi, printre picături, a rostit şi numele lui Ponta însuşi, cu o oarecare nervozitate, fapt care, în Codul Penal al PSD, echivalează cu traficul de influenţă practicat de Şova şi Hrebenciuc.

Dacă Ponta s-a ocupat de curăţenie la partid, Iohannis s-a menţinut în formă cu un pedalat energic. Chiar în timp ce premierul îşi certa social-democraţii, liderul ACL, pe bicicletă, a trecut prin faţa sediului, cu un zâmbet de calitate germană. A fost, de altfel, singura reacţie a prezidenţiabilului ACL la evenimentele care au zguduit PSD. 

Între timp, Udrea a mers într-un loc devenit simbolic pentru campania sa - o fabrică de confecţii. După ce s-a declarat, pe Facebook, "bună pentru investiţii în sporturile de iarnă", ea a publicat pe contul personal şi fotografii de la o fabrică de confecţii specializată chiar pe echipamente sportive. Să mai spună cineva că nu e totul gândit în campanie!

Cireaşa de pe tort? Macovei. Macovei a anunţat că îşi face partid. Paradoxal, chiar în ziua în care PSD a părut că, fără preşedintele său, se dezintegrează.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Vanatorul/d.c.
21.10.2014, 19:49:16

"Macovei a anunţat că îşi face partid. Paradoxal, chiar în ziua în care PSD a părut că, fără preşedintele său, se dezintegrează."..Recunosc ca si mi-e mi s-a parut cam..plina de contradictii ciudatenia asta ..! Dar ca sa inlature bizarul, cel mai bine ar fi sa-l denumeasca ("in memoriam" idolului dumneaei politic Nelson Mandela), PCNA-admfa ( Partidul Congresul National African - aripa damboviteana motorizata dar fara atas) .E usor de tinut minte..Numai sa se grabeasca..Nu de alta, dar s-ar putea sa-i treaca ideea asta de denumire a partidului..si lui Tariceanu..! Si ar avea prioritate..La el motociclismul e ca..insuratul..Maretu' liberal, de cand s-a apucat sa mearga pe motocilceta, nu se mai opreste din aterizari intre manerele bostanului..!

+4 (4 voturi)
Constantin Pavelescu
22.10.2014, 05:01:50

Nu ştiu ce-o fi pedalat Johannis, dar tocmai am citit o ştire că ÎCCJ a decis ca procesul ANI contra Johannis să se judece exact pe 18 noiembrie. Adică fix în ziua votului final care va stabili preşedintele... Cum există şanse ca Johannis să piardă procesul ăsta, există posibilitatea chiar dacă va cîştiga, Johannis să fie descalificat şi rămînem cu Ponta, că nu-mi închipui că se vor repeta alegerile. Nu că ar exista vreo diferenţă între Ponta preşedinte şi Johannis preşedinte, la urma-urmei ambii sînt marionetele împinse în faţă de infractorii aceluiaşi GIO transpartinic, infractori pe care ambii îl vor sluji cu acelaşi zel indiferent care dintre ei ar cîştiga. Dar totuşi... Chiar nu se putea stabili o dată măcar cu o săptămînă înaintea votului? De ce musai în ziua aceea, că doar nu-i eclipsă de soare sau conjuncţie a planetelor...

-2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
22.10.2014, 09:38:48

Greșești. Iohannis nu-i ”împins” de alții. Tocmai asta-i diferența, Iohannis nu are în spate baroni pe care să-i servească. Iar soluțiile lui, simple, îmi plac. Chiar că nu-i mare filosofie, trebuie doar seriozitate germană și muncă cinstită. Cât despre proces, greșești un pic. Termenul este la 2 zile după alegeri. Nu pot ști de ce tocmai acea zi. Poate pentru a nu interveni în procesul electoral. Dacă îl declarau incompatibil acum, eliminau din cursă un candidat DEJA acceptat pe listă. Toată lumea s-ar fi întrebat: de ce nu a decis Curtea ÎNAINTE de înscrierea pe listă. Era o clară imixtiune în procesul electoral. Dacă îl declara compatibil acum, îi sporea substanțial șansele și iarăși putea fi interpretată ca o imixtiune în alegeri. Este DOAR o ipoteză. Și dacă tot te gândești la ce s-ar putea întâmpla dacă, ți-aș propune să iei în considerație și ipoteza că fiecare din ceilalți candidați va primi un meteorit în cap. În fiecare zi cad sfărâmături de satelit pe pământ! Și atunci, mă întreb, de ce mai candidează?!

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
22.10.2014, 08:41:09

Comentariu considerat abuziv.

m lupascu
22.10.2014, 10:57:36

- Se impune si autosuspendarea lui pentru: • lipsa constiintei morale europene; • lipsa locurilor de munca pentru tineri; • fuga tinerilor din tara; • lipsa abecedarelor; • recesiunea; • jaful practicat de formatiunea pe care o conduce;

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările