Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea: Voi participa la dezbaterea IPP cu condiţia să participe Ponta şi Iohannis. Ponta: Da, dar cu toţi cei 14

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Elena Udrea, spune că va da curs invitaţiei Institutului de Politici Publice (IPP) de a participa la o dezbatere înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale cu condiţia să participe Victor Ponta şi Klaus Iohannis. În acelaşi timp, Victor Ponta a ezitat să spună „Da“ fără rezerve, precizând că va merge la dezbatere numai dacă vor fi prezenţi toţi cei 14 candidaţi şi nu doar primii şase, aşa cum a propus IPP.

„Sigura condiţie este să paricipe şi Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Îi provoc pe cei doi să fie măcar la această dezbatere prezentă. Cei doi fug de provocarea de a merge în faţa românilor şi de a vorbi despre lucrurile pe care le-am făcut pentru ei şi ce vrem să facem de acum încolo. A trecut o săptămână decât l-am provocat pe Klaus Iohannis la o dezbatere pentru electoratul de centru-dreapta. Klaus Iohannis refuză să participe la această dezbatere“, spune Elena Udrea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus, întrebat dacă va accepta propunerea IPP de a participa la o dezbatere electorală cu primii şase candidaţi cotaţi de sondaje, că o astfel de dezbatere trebuie să îi includă pe toţi cei 14 candidaţi.  „Cu toţi 14, da. Primii şase... în ce ordine? În ordine alfabetică? În ordinea numărului de pe tricou?. Dacă e după sondaje, nici nu mai trebuie să facem alegeri, am câştigat alegerile eu. Aici nu e cu sondaje. Aici sunt 14 candidaţi, în turul II vom fi cu siguranţă doi şi atunci cred şi lansez încă o dată invitaţia. Dacă suntem toţi 14, ne vedem înainte de primul tur. Dacă în turul II cel care intră sau cea care intră acceptă, eu cred că trebuie să avem patru dezbateri pe politică externă, siguranţă naţională, economie, ordine constituţională”, a spus Ponta.

IPP invită oficial principalii candidaţi în alegerile prezidenţiale - Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu şi Monica Macovei - să participe la o dezbatere electorală cu un format eficient pentru ca alegătorii să poată urmări oferta acestora. IPP propune ca dezbaterea să aibă loc miercuri, 29 octombrie, la ora 19.00, la Palatul Parlamentului.

„Institutul pentru Politici Publice susţine importanţa informării alegătorilor cu privire la viziunea candidaţilor în ce priveşte securitatea, politica externă şi stabilitatea politică şi economică a României în următorii 5 ani şi, în acest context, face toate eforturile de a determina principalii candidaţi să nu se eschiveze de a participa în confruntări electorale, mai ales când acestea se vor organiza într-un format eficient pentru ca alegătorii să poată extrage informaţiile necesare pentru un vot avizat în alegerile prezidenţiale 2014”, susţine IPP.



 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite