Alegeri prezidenţiale 2014. Victor Ponta: „Marea bătălie către Marea Unire“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia „Dilema Veche” a lansat o provocare celor cinci principali candidaţi la alegerile prezidenţiale 2014, sub forma a cinci întrebări. Singurul care nu a răspuns solicitării a fost Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Jurnaliştii „Dilema Veche” au găsit, însă, o soluţie pentru a avea şi „contribuţia” premierului.

Elena Udrea, Monica Macovei, Klaus Iohannis şi Kelemen Hunor, patru din cei 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale, au răspuns întrebărilor lansate de „Dilema Veche”, în numărul 554, 25 septembrie - 1 octombrie 2014. Aceleaşi întrebări au fost adresate şi premierul Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. „Pînă la închiderea ediţiei, nu le-am primit. Aşa încît, pentru a avea în Dosar şi o contribuţie a domniei sale, publicăm fragmente din discursul pe care l-a ţinut la lansarea candidaturii”, scrie „Dilema Veche”.

Vreau să vă spun de la început un lucru: vedeţi că iese soarele şi pe strada noastră, vedeţi că iese soarele şi în ţara noastră! Mai avem foarte puţin, mai avem 55 de zile şi încă o bătălie de cîştigat şi vă chem pe toţi să pornim pe drumul schimbării, vă chem pe toţi să fim împreună pe drumul spre Marea Unire a tuturor românilor.

Vreau să-i salut pe toţi cei prezenţi, vreau să-i salut, în primul rînd, pe invitaţii mei şi le mulţumesc – e o mare onoare să fie astăzi alături de mine. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din Partidul Conservator şi din echipa Piedone, vreau să le mulţumesc celor de la UNPR şi vreau să mulţumesc social-democraţilor mei. Bună ziua, PSD! Dar vreau să le mulţumesc tuturor românilor care încă mai au speranţă, care încă mai cred că soarele va ieşi în ţara noastră, după ani mulţi în care a stat ascuns.

Sînt multe lucruri pe care vreau să vi le spun azi, dar vreau să vă rog un lucru de la început: vreau să vă gîndiţi, dincolo de discursuri, dincolo de campanie, vreau să vă gîndiţi la ceva ce am uitat în aceşti 25 de ani, vreau să vă gîndiţi că putem fi împreună şi nu separat, că putem avea grijă unii de alţii, că putem să avem încredere, să fim mîndri şi să facem o schimbare a noastră şi a ţării noastre. Vă rog pe toţi românii să vă gîndiţi la acest lucru.

Ştiţi, împreună putem să facem atît de multe lucruri pe care le facem doar separat mult mai bine pentru toată România. Dacă avem grijă unul de altul şi noi toţi de fiecare, gîndiţi-vă că vom avea liniştea şi siguranţa pe care ne-o dorim de atîta timp. Vreau să redescoperim ceva ce s-a pierdut de mult în România: stimaţi colegi, stimaţi prieteni, stimaţi români, vreau să avem încredere unul în altul. Vreau să avem încredere că sîntem români şi că sîntem mîndri de asta. Şi vreau să vă gîndiţi că schimbarea nu înseamnă doar schimbarea unui preşedinte, nu înseamnă doar schimbarea unui sistem politic, înseamnă schimbarea noastră, a fiecăruia dintre cei 20 de milioane de români de aici şi a milioanelor de români care trăiesc în afara graniţelor.

Stimaţi români, stimaţi colegi, sînt Victor Viorel Ponta. Vreau să fiu preşedintele românilor, al acelor români care sînt împreună, al acelor români care au încredere, al acelor români care sînt mîndri şi care au speranţa că vor schimba ţara în bine. Acel preşedinte vreau să fiu şi vă chem să fiţi împreună alături de mine în această mare bătălie către Marea Unire.

Destinul dumneavoastră, Dumnezeu a vrut să fim azi împreună şi, de asemenea, vrea să fim împreună în continuare. Ştiţi foarte bine cine sînt. Sînt un român ca oricare alt român, sînt un om care îşi iubeşte ţara, care este mîndru de ea, care poate să muncească împreună cu dumneavoastră. Dar vreau să ştiţi că sînt, ca mulţi dintre dumneavoastră, sînt strănepotul unui român din Ardeal, care în 1917 a cerut cetăţenia română şi a luptat alături de români pentru Marea Unire.

Citeşte continuarea pe dilemaveche.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite