Alegeri prezidenţiale 2014. Zilele de campanie se scurg, iar candidaţii publică tot mai multe poze pe Facebook

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste alegeri prezidenţiale 2014 mai au o mână de zile până vor ajunge la primele voturi. Candidaţii grăbesc ritmul, ies prin oraşe şi suie pe Facebook poze cu duiumul, care mai filtrate artistic, care mai naturale şi aduse din mesaj.

William Brînză a ieşit la bulevard. Întâi prin sectorul 6, mai apoi s-a mutat în sectorul 1 la Piaţa Romană. A luat o mână de flori, susţinători şi susţinătoare şi a început să propovăduiască vorba campaniei. Sub titlul „Bucureştenii vor «Să le spargem gaşca»“, domnul Brînză a strâns câteva poze numai bune de Facebook. S-a chinuit fotograful să scoată mai mulţi oameni în fotografii, dar din 10-20 nu poţi face sute.

Elena Udrea şi-a umplut pagina de Facebook cu cifre. Ne spune că a reabilitat şi modernizat 57 de spitale, care deservesc 2,8 milioane de români, asta ca ministru, şi a cerut îngheţarea retrocedărilor de păduri, oprirea Codului Silvic în Parlament şi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a stopa mafia retrocedărilor ilegale de păduri, asta drept candidat la alegeri prezidenţiale 2014. Dar „i-a dat-o“ lui Klaus Iohannis la punctualitate. L-a provocat la confruntare politică şi acesta n-a acceptat. Sper că i-a spus şi domnului Iohannis de provocare, că n-ar fi frumos altfel.

image

Victor Ponta s-a dus ieri în Spania, în Madrid, şi azi a publicat imagini de acolo pe Facebook. A făcut un album prin care să le arate tuturor cât de bine a fost primit. Eu am înţeles că a vrut să vadă Spania, am înţeles şi că este mândru că e român, ba chiar echipa s-a i-a scos în faţă un citat frumos: „Îmi doresc o viaţă mai bună pentru românii care trăiesc în Spania, Italia şi în întreaga lume“. Ce n-a înţeles domnul Ponta este că acei români tocmai peste graniţă au acea viaţă bună şi n-aveau nevoie să le reamintească cineva de ce au plecat.

În rest, Victor Ponta a mai încurajat-o pe Simona Halep, a mai publicat o poză cu citat şi s-a fălit cu vizita la şantierul naval din Giurgiu. Despre problemele lui Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova nu ştie nimic, dar ştie că DNA nu le poate spune partidelor pe cine să pună şef.

Monica Macovei recidivează. Dubi a fost băgat după gratii şi cere graţiere la domnul Ponta. Dubi mizează că sigur îl ajută, dacă o face în calitate de pisic. Echipa este pe poziţii şi activează pe toate conturile. „Mămica Macovei“, spre exemplu, a dat mai departe un articol cu o poză din Târgu Jiu în care apărea mesajul: „Vând mândria de fi român pentru un loc de muncă din cele un milion promise de Victor Ponta“. Cât o costa mândria asta pe piaţa neagră? Cunosc o regiune de lângă Marea Neagră cu câteva milioane de potenţiali vânzători.

image

Ţi-am zis că e zi de poze şi laudă. Nu lipseşte Klaus Iohannis de la aşa ceva şi plusează cu două. Una este cu citat din Mihaela Miroiu, doamna vrea o democraţie adevărată. A doua este cu o pancartă pe care scrie „Moldova votează Klaus Iohannis“. Un gest frumos din partea Moldovei, dar a întrebat-o şi pe ea cineva dacă ştie că votează cu domnul Iohannis? Nu de alta, dar s-ar putea să fie o ţară independentă şi cu propriul sistem de guvernare separat de Români.

image

Ceva pe scurt şi cu domnul Tăriceanu. A fost la o întâlnire cu scriitorii din Chişinău pe 18 octombrie. Se întâmplă ceva cu aceşti candidaţi „de dreapta“. Ochesc deja Republica Moldova, când în România abia se desfăşoară cursa pentru alegeri prezidenţiale 2014.

Teodor Meleşcanu, un debutant pe Facebook, a împărtăşit astăzi coperta cărţii: „Teodor Meleşcanu. Viitorul preşedinte al României“ scrisă de Pavel Suian. Sper că domnul Meleşcanu a descoperit fântâna tinereţii, căci cinci sau 10 ani nu trec ca mâine.

Man Simona Allice, preşedintele PP-DD, a fost ocupată. A distribuit pe profilul lui Dan Diaconescu pozele de peste weekend, când a fost la Băileşti şi Craiova. A fost soare, a fost public. Kelemen Hunor a pus pe Facebok un videoclip. E în maghiară, dar are o raţie bună la interacţiune. Are 30 de like-uri şi 29 de share-uri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite