Politică

articolul anterior articolul urmator

Alegerile locale. Cu banii din publicitate construiam cel puţin o autostradă

2
29 Aug 2020 11:22:43
Lulea Marius Dorin
Pe 27 septembrie românii se prezintă la vot pentru a-şi alege reprezentanţii locali şi judeţeni.
Pe 27 septembrie românii se prezintă la vot pentru a-şi alege reprezentanţii locali şi judeţeni.

Sume colosale de bani sunt vărsate în această perioadă pe reţelele de socializare sau în ziarele online cu scopul expres de a mai rupe câteva voturi ce ar putea asigura accesul la o funcţie publică. Cu sumele de bani plătite se putea construi o mică autostradă.

Reţelele de socializare sunt invadate de mesaje electorale, una din patru postări afişate conţinând un mesaj plătit de un partid politic, o persoană ce pretinde o funcţie publică sau un ziar care serveşte un anumit interes.

Avem peste 3 000 de unităţi administrative de bază, comune sau oraşe. În fiecare dintre acestea trebuie să alegem primarul şi lista de consilieri. Peste acestea se adaugă şi alegerile pentru fiecare judeţ unde vom alege preşedintele consiliului judeţean şi lista de consilieri judeţeni.

În mare va trebui să stabilim peste 50 000 de persoane care trebuie să ocupe o funcţie publică. Dacă pe lângă acestea adăugăm şi ceilalţi beneficiari politici, cum ar fi angajările politice la primării, consilii judeţene, deconcentrate sau companiile subordonate lor, bătălia reală angrenează direct aproape 300 000 de persoane.

În realitate cel puţin unul din două zeci de români sunt angrenaţi direct în această bătălie, cea mai dură din setul de alegeri deoarece vizează probleme curente ale fiecărui cetăţean român. Concurenţa este una mare, depăşeşte media 3 persoane pe un loc public.

Vorbim practic de o armată politică care luptă pentru fiecare vot, fiecare stradă, fiecare consilier. Interesul nu este binele comunităţilor locale, aşa cum este discursul public, ci accesul la fondurile publice şi la funcţiile publice.

Sumele cheltuite în această perioadă de fiecare dintre aceşti actori sunt foarte mari şi ambiţiile sunt pe măsură.

Se va schimba viaţa românilor după acest set de alegeri şi după cele parlamentare din iarnă? Este puţin probabil din moment ce vorbim de aceleaşi persoane care se plimbă prin diverse partide şi care doar îşi vopsesc culoare politică.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vanatorul/d.c.
29.08.2020, 12:03:44

”În mare va trebui să stabilim peste 50 000 de persoane care trebuie să ocupe o funcţie publică. Dacă pe lângă acestea adăugăm şi ceilalţi beneficiari politici, cum ar fi angajările politice la primării, consilii judeţene, deconcentrate sau companiile subordonate lor, bătălia reală angrenează direct aproape 300 000 de persoane.” 300 000 de..Dinu Paturică..! 300 000 de parveniti, sinecuristi..! 300 000 de bugetari mai mult sau mai putin corupti, dar toti pusi pe mânarii si ”mișmașuri” in interes personal si de ”partid” (”partid”= gruparea infractionala care ii pune pe liste)..! ”Cancerul” Romaniei..!

-3 (3 voturi)
Stroe Orheianu
29.08.2020, 12:24:53

Lulea nu crezi ca din bani pe care-i sifoneaza ANUAL mafia imobiliara mana in mana cu primari din Ilfov nu s-ar putea construi chiar mai multe autorstrazi ? Te uiti numai la coruptia altora nu si in propria ograda ?

Modifică Setările