Aleph News prezintă fotografia lui Florin Cîţu de la arestarea din SUA | FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Agentia Mediafax şi Aleph News au publicat, vineri, fotografia de la arestarea lui Florin Cîţu în Statele Unite, după ce a fost surprins băut la volan. Potrivit sursei citate, premierului i s-a alocat la arestare numărul  23665.

Fotografia pusă la dispoziţie de către autorităţile americane prezintă portretul lui Florin Cîţu aşa cum se regăseşte în documentele aflate în dosar. Actualul premier este înfăţişat purtând ochelari şi îmbrăcat într-un tricou alb, cu spatele la perete, având numărul de caz: 23665. Nume: Florin Vasile Cîţu. Sex: Bărbat. Rasă: Alb. Înălţime: 1,73 m. Greutate: 70,3 kg.

Florin Citu în arest SUA FOTO Aleph News

Sursa: Aleph News

Autorităţile americane au transmis, pentru Mediafax şi Aleph News, că Florin Cîţu a fost ţinut în Penitenciarul din Story County pentru două zile şi a trebuit să plătească o cauţiune de peste 1.000 de dolari.

O persoană care este luată în custodia SUA înseamnă că este arestată şi este ţinută în închisoare până când poate fi judecată într-o instanţă. Florin Cîţu a fost arestat (luat în custodie) de către autorităţile americane pe 3 decembrie 2000, după ce, în jurul orei 2.00 noaptea, a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, oraşul Ames, din Comitatul Story, conducând un Ford Probe roşu, cu o concentraţie de alcool în sânge de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

„Pe măsură ce maşina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie. Maşina Probe nu a menţinut o viteză constantă (fluctua între 32 şi 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice şi a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectaţi şi umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”, se arată în documentele prezentate de către autorităţile judiciare americane.

Conform sursei citate, documentele arată că în perioada 27-28 decembrie 2000, după ce a fost trimis în judecată, Florin Cîţu nu s-a mai prezentat în faţa judecătorului pentru că plecase în România pentru sărbătorile de Crăciun, iar anul următor, în perioada 6-8 ianuarie 2001, revenit în SUA, Cîţu a pledat nevinovat.

Ulterior, în februarie 2001, Florin Cîţu şi-a recunoscut vinovăţia. Cîţu a fost de acord cu instalarea în maşină a unui dispozitiv anti – alcool, cu muncă neplătită în folosul comunităţii, cu trimiterea sa la un centru de corecţie comunitar, cursuri împotriva alcoolului la volan şi cu introducerea sa într-un program pentru „abuz de substanţe” în vederea educării. 

Detalii despre datoria neachitată a lui Cîţu 

Autorităţile americane au oferit detalii cu privire la o altă întâmplare neplăcută a lui Florin Cîţu în Statele Unite, acuzat fiind că nu a plătit o datorie de câteva mii de dolari la bancă. 

„Prima infracţiune (ST vs Florin Citu) a implicat o acuzaţie de «operating a motor vehicle while intoxicated (OWI)», petrecându-se în Story County, la 3 decembrie 2000. Celălalt caz, tot din Story County, a fost iniţiat pe 19 august 2008, dar a fost respins pe 24 februarie 2009, aparent după ce domnul Cîţu nu a putut fi localizat pentru a primi notificarea procesului”, informează sursa citată. 

Documentele instanţei americane, publicate Aleph News şi Agenţia Mediafax au dezvăluit că pe 21 iulie 2008, la 6 ani după plecarea din SUA, Florin Cîţu a fost dat în judecată de firma de recuperare creanţe Clarke Jordan Financial LC, pentru o datorie neplătită de la un card de credit de 6.698,73 de dolari, de la Maryland National Bank, NA.

Firma de recuperare creanţe i-a cerut lui Florin Cîţu peste 9755,27 de dolari, a încercat timp 7 luni să-l localizeze, a angajat un investigator în acest sens, a acordat chiar şi a 2-a prelungire de 3 luni în vederea notificării lui Cîţu despre proces, iar pe 24 februarie 2009 judecătorul Steven Van Marel a respins temporar cazul pentru că Florin Cîţu nu a putut fi găsit şi notificat. Cât timp instanţa americană a derulat toate aceste demersuri, actualul premier al României ocupa funcţia de director Pieţe Financiare la ING Bank România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite