Politică

articolul anterior articolul urmator

Alexandru Petrescu, fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă: Iohannis şi Orban refuză cu vehemenţă să pună interestul românilor pe primul loc

3
23 Oct 2020 15:42:51
Autor: Dan Anghel
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă, Alexandru Petrescu, a criticat vineri Guvernul Orban şi pe Klaus Iohannis pentru dorinţa de a organiza alegerile parlamentare la termen, pe care acesta îl numeşte „scrutin mortal”.

„Nu-i foarte târziu să ne concentrăm pe ce contează. Nu-i târziu deloc. Până şi acum este oportun ca oamenii politici să fie degrevaţi de povara alegerilor, pentru a fi lăsaţi să se concentreze pe pandemie. Mai mult, amânarea alegerilor până la comprimarea pandemiei ar facilita o aliniere a eforturilor tuturor actorilor politici pentru a opri răspândirea COVID. Fără alegeri la termen, Orban n-ar mai guverna cu sabia deasupra capului şi, poate fi întrevăzută, la limită, chiar o alianţă între toate forţele politice din România, pentru a sprijini efortul de trecere peste cea mai amplă criză sanitară de la înfiinţarea României. 

Mâini întinse sunt destule. PSD a solicitat deja amânarea alegerilor şi poate să conducă din Parlament ostilităţile anti-COVID. USR probabil că nu-şi doreşte alegeri la termen, iar ProRomânia deja a anunţat că ar prefera ca alegerile să fie desfăşurate mai târziu. Deci perspectiva unui acord politic larg există. Singura stavilă în faţa acestuia este încăpăţânarea lui Iohannis, dar şi cea a lui Orban, care refuză cu vehemenţă absolută să pună interesul românilor pe primul loc şi se teme că amânarea alegerilor ar putea să-l aducă la sapă de lemn, politic vorbind. 

Mai avem încă două săptămâni pentru a da un exerciţiu al maturităţii noastre politice, în care liberalii să contribuie decisiv la amânarea unui scrutin parlamentar mortal. În mâinile liderilor lor stă, realmente, viaţa a milioane de oameni, care, dacă vor participa la întreg efortul electoral, riscă fie să contacteze, fie să fie doborâţi definitiv de COVID-19”, a transmis Petrescu într-un comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Hoban Razvan
23.10.2020, 16:34:02

Interesul romanilor ar fi fost sa fie invatati si obisnuiti sa poarte masca si sa respecte distantarea sociala. Tu vorbesti, colegul lui Somolon si-a lui Buzatu? Dar chiar n-ai nici un strop de rusine, mai?!

+1 (3 voturi)
Ionel Marcu
23.10.2020, 18:03:05

Asta e democrația pesedistă, să prelungim rezultatul alegerilor din 2016 trei luni și încă patru ani, vedem noi cum, doar n-or să plece jumătate din pesediști acasă, uite ce scandal e? De ce să nu translatăm rezultatele mai proaspete de la europarlamentare la legislative, la fel de absurd dar sunt mult mai apropiate de doleanțele actuale ale românilor?

-1 (1 vot)
herr v.6.01
23.10.2020, 17:23:47

"Un scrutin mortal" Gura pesedistului adevar graieste. Mortal pentru pesedei. Iar chestia concentrarii politicienilor pe pandemie e la fel de mortala. Ultima data dupa ce s-au concentrat sie au mosit o noua lege a carantinarii, pandemia a invins definitiv la orase si sate. Pesede conduce din parlament ostilitatile anti-covid. lol

+1 (3 voturi)
Modifică Setările