Alexandru Petrescu, fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă: Iohannis şi Orban refuză cu vehemenţă să pună interestul românilor pe primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă, Alexandru Petrescu, a criticat vineri Guvernul Orban şi pe Klaus Iohannis pentru dorinţa de a organiza alegerile parlamentare la termen, pe care acesta îl numeşte „scrutin mortal”.

„Nu-i foarte târziu să ne concentrăm pe ce contează. Nu-i târziu deloc. Până şi acum este oportun ca oamenii politici să fie degrevaţi de povara alegerilor, pentru a fi lăsaţi să se concentreze pe pandemie. Mai mult, amânarea alegerilor până la comprimarea pandemiei ar facilita o aliniere a eforturilor tuturor actorilor politici pentru a opri răspândirea COVID. Fără alegeri la termen, Orban n-ar mai guverna cu sabia deasupra capului şi, poate fi întrevăzută, la limită, chiar o alianţă între toate forţele politice din România, pentru a sprijini efortul de trecere peste cea mai amplă criză sanitară de la înfiinţarea României. 

Mâini întinse sunt destule. PSD a solicitat deja amânarea alegerilor şi poate să conducă din Parlament ostilităţile anti-COVID. USR probabil că nu-şi doreşte alegeri la termen, iar ProRomânia deja a anunţat că ar prefera ca alegerile să fie desfăşurate mai târziu. Deci perspectiva unui acord politic larg există. Singura stavilă în faţa acestuia este încăpăţânarea lui Iohannis, dar şi cea a lui Orban, care refuză cu vehemenţă absolută să pună interesul românilor pe primul loc şi se teme că amânarea alegerilor ar putea să-l aducă la sapă de lemn, politic vorbind. 

Mai avem încă două săptămâni pentru a da un exerciţiu al maturităţii noastre politice, în care liberalii să contribuie decisiv la amânarea unui scrutin parlamentar mortal. În mâinile liderilor lor stă, realmente, viaţa a milioane de oameni, care, dacă vor participa la întreg efortul electoral, riscă fie să contacteze, fie să fie doborâţi definitiv de COVID-19”, a transmis Petrescu într-un comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite