Politică

articolul anterior articolul urmator

Alin Nica a fost ales preşedinte al PNL Timiş. Din cei trei candidaţi, doar doi au rămas în cursă

1
7 Aug 2021 15:54:21
Autor: News.ro
Alin Nica, preşedintele ales al PNL Timiş FOTO Facebook/Alin Nica
Alin Nica, preşedintele ales al PNL Timiş FOTO Facebook/Alin Nica

Alin Nica este preşedintele PNL Timiş, în urma votului de sâmbătă a celor peste 800 de delegaţi prezenţi la Conferinţa judeţeană de alegeri. Nica a obţinut 579 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Sorin Munteanu a obţinut 221 voturi. Cel de-al treilea candidat, deputatul Claudiu Chira s-a retras din cursă.

În urma Conferinţei judeţene de alegeri a PNL Timiş, au fost 810 buletine de vot valabile, din care 10 au fost anulate.

Candidatul Alin Nica a obţinut 579 de voturi şi a devenit astfel preşedintele ales al PNL Timiş. Alin Nica şi-a exprimat deja susţinerea pentru Florin Cîţu, la alegerile de la Congresul PNL din 25 septembrie.

Contracandidatul lui Nica, primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu, a obţinut 221 voturi.

Deşi trei candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte al PNL Timiş, Alin Nica, Sorin Munteanu şi Claudiu Chira, ultimul dintre aceştia a ales să se retragp din cursă şi să îl susţină pe Sorin Munteanu.

”Stimaţi colegi, primari, delegaţi, invitati, astăzi putea sa fie o sărbătoare, din păcate atmosfera încărcată din ultimele 7 săptămâni au făcut ca această adunare să arate ca un parasats nu ca o sărbătoare a PNL. Nu doresc să girez această adunare, deoarece la Lugoj nu au fost făcute alegerile. Unii din cei 320 sunt membrii fondatori ai partidului stau şi zgârie pe la uşi să intre şi ei în sală. Mi-a lăsat un gust amar această situaţie aşa că mă voi retrage din această competiţie pentru funcţia de preşedinte. Vă rog, cei care mă susţineti, să îi acordaţi un vot de încredere colegului Sorin Munteanu”, a declarat Chira.

Un mic incident a fost în timpul conferinţei de alegeri, atunci când patru persoane au anunţat că se regpsesc pe pliantul de susţinere al candidatului Sorin Munteanu, insa ei îl susţin pe Alin Nica.

La rândul său, Sorin Munteanu, în discursul său a vorbit despre unitatea partidului şi a criticat absenţa celor doi candidaţi ai partidului, la funcţia de preşedinte, Ludovic Orban şiFlorin Cîţu.

În discursul susţinut în faţa colegilor liberali, Alin Nica a vrobit despre parteneriatul cu premierul Florin Cîţu, pe care îl susţine „Ma bazez pe parteneriatul cu premierul Cîţu. Din discuţiile pe care le-am avut cu viitorul preşedinte PNL vor urma ani de zile de dezvoltare economică, nu doar la adăpostul celor 80 milioane de euro, ci la nivelul schimbărilor de paradigmă care va guverna România”, a declarat Nica

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ludwig
7.08.2021, 23:27:30

zici ca e din clubul anorexicilor!

+6 (6 voturi)
Modifică Setările