Alina Gorghiu ascunde mizeria din PNL în spatele USR şi al lui Dacian Cioloş

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflată într-o profundă criză de autoritate la nivelul PNL, fiind doar un preşedinte de conjunctură rămas fără „co“ înaintea titulaturii din cauza anchetelor DNA şi nu a unor alegeri în cadrul partidului, Alina Gorghiu încearcă să-şi consolideze imaginea publică pe spatele USR şi a premierului Cioloş.

O tactică personală de apreciat, dar care are un efect pervers, şi anume, va duce la discreditarea USR şi al lui Dacian Cioloş. Dacă ar fi un politician onest, aflat în slujba interesului public, doamna Gorghiu ar trebui să procedeze exact invers: să cureţe mizeria din PNL şi apoi să propună un parteneriat cu USR şi Cioloş. Crescută la umbra unor somităţi politice precum Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Athanasiu şi Relu Fenechiu, doamna Gorghiu face şi ea ce poate. E totuşi un pas înainte pentru PNL, care a dat ţării, în ultimii ani, politicieni şi oameni de stat de renume: Cristian David, Bogdan Olteanu, Tudor Chiuariu, Cristian Adomniţei etc.

Cu un partid plin de traseişti politic şi urmăriţi penal, actualul preşedinte al PNL vrea să se lipească de nume noi, mai puţin uzate în mocirloasa politică dâmboviţeană. USR şi Dacian Cioloş sunt şansele PNL de a ajunge la guvernare şi chiar de a nu se rupe în urma războiului politic dintre foştii liberali şi foştii pedelişti. Dar se poate avea încredere într-un partid cum este PNL-ul doamnei Gorghiu?

Din câte se pare, Nicuşor Dan şi Dacian Cioloş nu se lasă prea uşor angrenaţi în strategia doamnei Gorghiu. E de înţeles. Nu poţi să fii partener cu un lider politic care nu este capabil să-şi ţină în frâu parlamentarii. Să nu uităm că, recent, 12 distinşi colegi de partid ai doamnei Gorghiu au votat cot la cot cu tovarăşii din PSD pentru a-i scăpa pe plagiatori de repercusiunile justiţiei. Mai mult, actualul lider al PNL are pe CV-ul politic câteva pete negre. Să ne aducem aminte cum a susţinut şi a votat în cârdăşie cu PSD-ul condus de Victor Ponta, în 2015, legea prin care primarii au fost aleşi într-un singur tur de scrutin, un act normativ care a servit doar interesele baronilor locali ai PSD şi PNL.

Doamna Alina Gorghiu se zbate, încearcă, dar nu are credibilitate. Nu a avut curaj să treacă la curăţenie în partid, deşi, involuntar sau nu, DNA i-a dat o mână de ajutor. Acum, în prag de alegeri, ca o gospodină aflată în criză de timp, înainte de venirea musafirilor, alege cea mai facilă soluţie: bagă mizeria sub preş, iar la uşă pune o poză cu Nicuşor Dan şi Dacian Cioloş. În schimb, la masă, cei doi vor sta alături de apărători ai plagiatorilor, urmăriţi penal şi alte personaje de trist renume. Aşa crede doamna Gorghiu că vom face o ţară mai frumoasă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite