Alina Gorghiu, la Adevărul Live, despre faptul că Hellvig l-a recomandat pe Munteanu: Nu ştiu de ce şeful SRI este băgat în această oală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu - FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că actualul şef al SRI, Eduard Hellvig, nu a avut nicio implicare în desemnarea noului candidat al liberalilor pentru Primăria Capitalei, această idee fiind o dezinformare a unei părţi a presei care-l susţine pe Nicuşor Dan.

Întrebată în studioul Adevărul Live dacă este adevărat sau nu că în spatele nominalizării lui Marian Munteanu drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a negat categoric. 

„Nu ştiu de ce şeful SRI este băgat în această oală. Mi se pare nefiresc că văd un atac puternic, pe siteuri profund ataşate de Nicuşor Dan, la PNL. Abia ne-am desemnat candidatul. Puţină atenţie spre PSD nu ar strica. Eu nu înţeleg răutatea. Candidaţii nu sunt atât de răi, dar suporterii unor candidaţi sunt mai răi“, a declarat liderul liberal. 

De asemenea, Alina Gorghiu a precizat că legătura lui Marian Munteanu cu Virgil Măgureanu din anii 2000 nu reprezintă o vulnerabilitate pentru PNL. „Singurul lucru care i se reproşează lui Marian Munteanu este că a avut un contact cu membrii fondatori ai unui partid, printre care şi domnul Măgureanu. Obiectivul acelei candidaturi era înlăturarea regimului Iliescu. O să vă explice pe îndelete şi o să explice că nu a fost o relaţie de prietenie cu domnul Măgureanu şi nu are o relaţie de prietenie. Atunci a fost o conjunctură din care trebuia să rezulte înlăturarea lui Ion Iliescu. Dar asta să fie cea mai mare problemă a lui Marian Munteanu“, a subliniat copreşedintele liberal.

După evenimentele din 1990, Marian Munteanu a revenit în prim-planul politicii în anul 2000, când a fost propus candidat la preşedinţie din partea PNR, partid condus de Virgil Măgureanu, fostul director al SRI. Până la urmă, Munteanu n-a mai intrat în cursa prezidenţială. Iată cum explica Munteanu acel episod. 

„În politica mare trebuie să încerci să găseşti o soluţie, când situaţia este atât de gravă. Iar în România noi aveam următoarele două alternative: Ion Iliescu şi Vadim Tudor. Punct. Acceptam orice sprijin, numai să putem găsi o soluţie să ieşim din această dihotomie care nu cred că vi se pare foarte plăcută. Dl Iliescu, care a şi devenit preşedinte, cu tot ce s-a întâmplat după asta, sau putea să fie dl Vadim Tudor. Ticăloşia a fost că lumea a prezentat că eu aş fi candiat – n-am candidat nicăieri, nici măcar nu m-am înscris în partid, în alianţa aia. A fost o discuţie care, evident, nu a putut ajunge la un rezultat final. Dar criticii care m-au tot acuzat după aceea mulţi ani de zile sunt cei care au susţinut Partidul Democrat, în care aceste două partide au intrat. Deci era rău dacă eu eram sprijinit în alegeri de către membrii acelor partide, dar dacă ele l-au sprijinit pe dl Băsescu au devenit brusc bune”, a explicat Munteanu, într-un interviu la Digi24, asocierea cu fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite