Alina Gorghiu, despre revocarea Ancăi Dragu: Nu este vreo pedeapsă sau sancţiune. E o chestiune firească. Ar fi fost elegant să-şi dea ea demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu şi Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Alina Gorghiu şi Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Alina Gorghiu, vicepreşedintă a Senatului, a anunţat că este „normal” ca Anca Dragu să fie revocată din funcţia de şefă a Senatului, din moment ce USR nu mai face parte dintr-o majoritate parlamentară, fiind subliniat faptul că „elegant” ar fi fost ca ea să-şi dea demisia.

„Nu este vreo pedeapsă, sancţiune. O chestiune firească, de normalitate. E democratic ca o nouă majoritate să desemneze un nou preşedinte al camerei sau Senatului. Am invocat Constituţia, Regulamentul, o decizie a CCR, 601, că atunci când nu e o reglementare la nivelul Regulamentului Senatului (...) Decizia ne spune că putem să facem demersul fără nicio problemă bazându-ne pe jurisprudenţa CCR şi a articolului 64 din Constituţia României”, a declarat Alina Gorghiu, după şedinţa de Birou Permanent al senatului. 

Reprezentanta PNL a subliniat că ar fi preferat ca Anca Dragu să-şi fi dat singură demisia, nu să fie îndepărtată printr-un vot. „Avem şi articolul 62 din Constituţie care arată că o majoritate decide şi se exprimă prin vot. Nu dorim să identificăm hibe în activitatea profesională. Ne-ar fi plăcut ca grupul USR să înţeleagă că sunt nişte principii constituţionale pe care trebuie să le respecte. Nu şi-a dat demisia. Aşa ar fi fost elegant”, a completat Gorghiu. 

Alina Gorghiu şi Florin Cîţu sunt liberalii care sunt vehiculaţi pentru preluarea funcţiei de preşedinte al forului, în condiţiile în care şefia Senatului ar urma să revină PSD în urma înţelegerii politice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite