Gorghiu: E bine ca anumiţi miniştri să înveţe puţină procedură. E greu de înţeles de ce Ministerul Economiei trimite scrisori către Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu FOTO Alina Gorghiu / Facebook
Alina Gorghiu FOTO Alina Gorghiu / Facebook

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat, referitor la cererea ministrului Economiei Claudiu Năsui către Parlament de a amâna dezbaterea proiectului de lege care reglementează implementarea reţelelor 5G, că este greu de înţeles de ce a făcut acest lucru, mai ales în condiţiile în care procedural Guvernul poate face astfel de solicitări şi nu Ministerul Economiei.

„E bine ca anumiţi miniştri să înveţe puţină procedură. E greu de înţeles de ce ministerul Economiei trimite scrisori către Parlament, pentru amânarea Legii 5G, transmisă în procedură de urgenţă de Guvernul din care face parte. Greu de înţeles. Ca procedură, pentru că nu un ministru, ci doar Guvernul, eventual prin Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul, putea să ne comunice solicitarea. Dar mai ales politic şi strategic, pentru că ştim cu toţii cât de important şi stringent este acest subiect. Etapele de decizie au fost deja bifate: cea politică, în cadrul Coaliţiei, cea de securitate, în cadrul CSAT, cea executivă, în cadrul Guvernului”, a scris Alina Gorghiu joi pe Facebook.

Ea a adăugat că este greu de înţeleg de ce Cladiu Năsui a solicitat aşa ceva, în contextul în care coaliţia a convenit asupra subiectului, iar Guvernul deja a decis aprobarea proiectului de lege privind implementarea reţelelor 5G.

„Când Guvernul hotărăşte ceva, când coaliţia convine asupra unui subiect, un ministru face corespondenţă peste aceste decizii? Totuşi, e o temă care priveşte securitatea naţională. O lege care respectă angajamentele pe care le avem faţă de SUA şi UE. Sunt convinsă că proiectul de lege privitor la 5G îşi va continua parcursul parlamentar în procedură de urgenţă, iar dl Năsui va depune toate diligenţele să comunice rapid notificări, oricărei structuri internaţionale doreşte, că acest proces este în derulare”, a completat Gorghiu.

Şi premierul Florin Cîţu a reacţionat joi şi s-a arătat surprins de decizia ministrului Economiei Claudiu Năsui de a solicita amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G, în contextul în care pe 15 aprilie Executivul a aprobat un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Ministrul Claudiu Năsui ar fi solicitat, conform unor informaţii apărute în spaţiul public, amânarea dezbaterii legii privitoare la adoptarea unor măsuri care relgementează implementarea reţelelor 5G. Motivul ar fi fost că nu este respectată procedura referitoare la trimiterea iniţiativei legislative în Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite