Alina Gorghiu: Nu există niciun plan de a face alianţă cu ALDE. Ne gândim la înlocuirea lui Tăriceanu de la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că nu este posibilă o alianţă electorală cu ALDE, precizând că se gândeşte la schimbarea din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului.

„Au fost discuţii, ne-au căutat de la ALDE, pe toate palierele, colegi din Parlament. Nu există niciun fel de plan al PNL de a face vreo alianţă electorală, politică cu acest partid. Dimpotrivă, eu am să discut cu colegii noştri din comisia de unificare să vedem procedural, deşi nu avem voturile, cum putem să ne gândim la înlocuirea domnului Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului”, a spus PNL Alina Gorghiu.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că va discuta cu senatorii social-democraţi despre retragerea sprijinului acordat preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spunând că

„Nu am zis că vreau să îl debarc, numai că era o oarecare nervozitate în grupul senatorial PSD, spre finalul sesiunii parlamentare, din cauza unor declaraţii ale dlui. Tăriceanu. O să discutăm cu grupurile în ultima săptămână din ianuarie şi o să o luăm în discuţie şi asta. Nu am mai simţit aceeaşi nervozitate. Colegii mei spuneau că, pe de-o parte, există anumiţi membri ALDE, poate chiar dumnealui, care negociază în ascuns cu PNL, iar pe de altă parte critică Guvernul şi PNL şi fac pe singurii din Opoziţie. Asta a deranjat foarte mult. (...) Oamenii spun totuşi că PSD i-a oferit d-lui Tăriceanu poziţia a doua din statul român, preşedintele Senatului, şi ocupă această funcţie, în principal, cu voturile PSD şi ale UNPR“, a spus Dragnea, la Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite