Politică

articolul anterior articolul urmator

Alina Gorghiu: Gogoaşa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată

30
7 Dec 2019 16:42:06
Autor: Mihai Epure
Alina Gorghiu spune că „gogoaşa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată”. FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu spune că „gogoaşa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată”. FOTO Eduard Enea

Senatorul Alina Gorghiu a anunţat, sâmbătă, că proiectele USR şi PNL privind anularea pensiilor speciale vor fi dezbătute marţi de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

„Vă convine să existe mai multe categorii de pensionari în România? Sunt convinsă că nu. Iată de ce această anomalie trebuie să înceteze”, a precizat Gorghiu, într-o postare publicată pe Facebook.
 
Senatoarea PNL susţine că eliminarea pensiilor speciale va avea ca efect „eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii şi stoparea stării de nemulţumire”.
 
„La contribuţii egale trebuie să existe pensii egale, cu excepţiile care există în celelalte ţări membre NATO şi UE”, a continuat Gorghiu.
 
Liderul liberal a menţionat că beneficiile vor fi enorme, printre acestea numărându-se „stoparea stării de dezaprobare si nemulţumire în rândul majorităţii populaţiei; eliminarea diferenţelor foarte mari între pensia media şi cele care se impun a rămâne pensii de serviciu; eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii; alinierea legislaţiei naţionale privind sistemul de pensii cu recomandările UE”.
 
Alina Gorghiu şi-a închiat mesajul spunând că „gogoaşa umflată numită pensii speciale trebuie eliminată!”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

alexandru Zamfirescu
7.12.2019, 16:54:13

veti castiga imens daca puneti in practica acest lucru, atat ca popularitate directa cat si implicit, prin degrevarea bugetului si posibilitatea cresterii investitiilor atat de necesare.

+7 (7 voturi)
popescu costel
7.12.2019, 17:05:07

Felicitări PNL pentru asemenea inițiative! 1) Dacă toți suntem egali în fața legii, nu trebuie să existe pensii speciale. Ce frustrare, ce revoltă simte un profesor, cu o pensie de 1500-2000 lei, când un grefier are 4500 lei, iar un judecător 20.000 lei! 2) Pensiile bugetarilor trebuie plafonate. Între cea mai mare și cea mai mică pensie a bugetarilor trebuie să existe un raport decent; de exemplu: 1/10. Da, acestea sunt principalele beneficii: stoparea stării de dezaprobare si nemulţumire în rândul majorităţii populaţiei; eliminarea diferenţelor foarte mari între pensia media şi cele care se impun a rămâne pensii de serviciu; eliminarea dezechilibrelor majore la fondul de pensii; alinierea legislaţiei naţionale privind sistemul de pensii cu recomandările UE.

+2 (4 voturi)
Matei Basarab
7.12.2019, 17:06:01

Alinutza din Tecuci isi da cu parerea. Tu ce crezi fa ca faci? O sa imi iei pensia mea speciala? Nici nu-i mare. E numai 9500 lei/luna.

-5 (5 voturi)
Un cititor
7.12.2019, 17:09:56

Da vom castiga cu totii. Sa vedem varianta la care se opresc. Ce elimina si ce ramane. Mi-as dori sa le taie, impoziteze de la o anumita data imediata. Daca am inteles bine, aleg sa le inghete pe astea existente pt anumite categorii, si noii ....din aceeasi categorie sa nu mai primeasca deloc...prin lege...."o speciala". E bine si asa (asta-i varianta cea mai usoara)......dar nu castigi (tu stat) bani imediat. Dar ....daca altfel nu se poate,...e bine si asa. Sa se stopeze odata ac. hotie.

+2 (2 voturi)
geek-a-contra
7.12.2019, 17:01:38

faceto asta si pnl-ul va avea numai de cistigat. desigur cu exceptia celor citeva mii de privilegiati fara merit :)

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările