Pronosticul Alinei Gorghiu privind intrarea PNL la guvernare: Predoiu va fi premier cel târziu în decembrie 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a vorbit astăzi, la B1 TV despre scandalul stenogramelor din PNL, despre relaţia cu colegii din fostul PDL, dar şi despre moţiunea de cenzură pe care liberalii o pregătesc pentru luna iunie. În ciuda moţiunii, Gorghiu i-a prevestit lui Predoiu preluarea funcţiei de premier la finalul lui 2016.

Principalele declaraţii

Sabin Orcan: În PNL a izbucnit un mare scandal în urma unor stenograme care au dezvăluit discuţii interne din partid. Mai întâi, trebuie să lămuriţi ceva legat de domnul Şova, respectiv de declaraţiile sale din plenul Senatului.

Alina Gorghiu: Domnul Şova are alte probleme: că a falsificat nişte documente, procese-verbale, a prestat, se pare, mai mult de 24 de ore într-o zi. Are alte încadrări şi probleme decât contractele cu companiile de stat. Dânsul a spus la microfonul Senatului un lucru neadevărat: că în perioada în care a avut contract cu Electrica, eu, Alina Gorghiu, am semnat contract cu Electrica. Am adus dovada că nu eram avocat în acea perioadă. Nu ar avea relevanţă, nu eram în firma de avocatură în acea perioadă. În acea perioadă nu eram avocat, eram consilier la AVAS. 

Şi în prezent, Şova în PSD este un fel de animal sacru. Este protejat, orice până la Şova! Priviţi cascada de evenimente, succesiunea evenimentelor din Senat şi seria de abuzuri: 1. Vine cererea DNA, iese bâlci, se respinge fără să se emită o Hotărâre; 2. Sesizăm Curtea, CCR spune că trebuie emisă Hotărâre, se emite, dar facem un nou atac şi se soldează cu un răspuns în favoarea PNL. Azi, la o lună jumătate, Şova se bucură de cea mai mare imunitate din România. 

Sabin Orcan: Să revenim la chestiunea zilei, stenogramele digerate greu de foştii membri PDL în care Teodor Atanasiu face anumite declaraţii. 

Alina Gorghiu: Ieri, după şedinţa de conducere, am reacţionat şi reacţionez şi azi. Eu îmi cer scuze că în spaţiul public, indiferent cum au ieşit, genul acesta de limbaj categoric nu trebuie să existe. Sunt foarte categorică atunci când spun că discuţia a fost tranşată în interior. E un eveniment minor faţă de cât de important e proiectul fuziunii. Proiectul trebuie să depăşească obstacole care pot ţine de frustrări personale, de agende personale. Am văzut că sunt persoane cu funcţii înalte în stat care chicotesc pe la colţuri. 

Domnul Predoiu e un om echilibrat. Victor Ponta nu va fi premier mai târziu de decembrie 2016, iar Predoiu va fi premier cel mai târziu în decembrie 2016.

Sabin Orcan: Domnul Marian Petrache spune că e la pământ colaborarea dintre PNL şi PDL.

Alina Gorghiu: Nu mai vorbim de foste structuri, ci de o structură nouă. Memoria instituţională a fostelor partide foloseşte doar pentru a nu repeta greşelile trecutului. În momentul în care eu şi Vasile Blaga ieşim cu o poziţie publică, aceea e poziţia partidului şi trebuie respectată. Avem nevoie de o politică puternică. 

Sabin Orcan: Dacă vă arăt site-ul PNL, PDL nu există. Practic, pe Internet nu s-a schimbat nimic.

Alina Gorghiu: Daţi-mi voie să nu critic Departamentul de Comunicare în direct. Se pare că ne mişcăm mai greu decât spiritul dumneavoastră de observaţie. Problema cu site-ul va fi rezolvată. Nu vreţi să vedeţi şi partea bună a Opoziţiei, faptul că reuşim să atragem atenţia pe derapajele guvernamentale? 

Am o problemă cu alegerile parţiale pentru că peste două milioane de români sunt nereprezentaţi. Victor Ponta nu vrea să organizeze alegeri pentru că ştie că le pierde şi e un motiv suficient în opinia sa să lase două milioane de oameni nereprezentaţi. Pentru mine e important că Ponta face tot felul de lucruri minunate, dar nu se gândeşte totuşi că alocaţia pentru copii e 42 de lei. 

Sabin Orcan: Veţi candida la şefia PNL din 2016?

Alina Gorghiu: Este prematur, dar un om politic se gândeşte la aşa ceva.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite