Alina Gorghiu: Opt spitale regionale şi 900 de case ale medicului, în programul de guvernare al PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri, la Timişoara, că în programul de guvernare al liberalilor este prevăzută construirea a opt spitale regionale, precum şi construirea a 900 de case ale medicului cu dublă funcţionalitate, de locuinţă pentru medic şi dispensar.

„Cele opt spitale regionale sunt în proiectul nostru de guvernare, unul e localizat la Timişoara. O altă măsură foarte importantă pe sănătate este să demarăm proiectul cu cele 900 de case ale medicului. E un proiect care reflectă lipsa de resursă de medici, mai ales în mediul rural şi urbanul mic”, a spus Alina Gorghiu, citată de News.ro

Pentru cele 900 de case ale medicului, în care ar urma să funcţioneze şi dispensare, Gorghiu spune că a fost propusă şi o sursă de finanţare. „S-a născut această idee, într-o discuţie cu specialiştii, ca în zonele defavorizate să construim imobile care să aibă două modalităţi de utilizare: casă pentru medicul din  ruralul şi urbanul mic şi să  fie locaţie pentru dispensar. Costul estimat pe imobil este până în 200.000 euro, faceţi dumneavoastră calculul total. Totul va fi suportat din acel fond de dezvoltare urban-rural”, a adăugat liderul PNL, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, Gorghiu a vorbit şi de legea prevenţiei în sănătate. „Tot pe sănătate o mare durere a noastră este legată de prevenţiei în sănătate care poatre aduce economii la bugetul de stat, dar nu vorbim numai de economii, ci şi de nevoia de educare a populaţiei în spiritul prevenţiei. Este o lege a prevenţiei care a fost la un moment dat uşor controversată, am eliminat nişte prevederi din această lege. A trecut de Senat, acum e blocată în  Camera Deputaţilor pentru că  PSD nu îşi doreşte acest proiect realitate deşi a fost dezbătut cam cu toate asociaţiile de medici, cu ONG-uri, cu cadre medicale”, a conchis preşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite