Alina Gorghiu: PNL atacă la CCR hotărârea PSD privind organizarea şedinţelor Senatului. Şedinţa de plen, fără bază regulamentară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Senatului, Alina Gorghiu, a anunţat că PNL va ataca la CCR hotărârea adoptată joi de Senat privind modul de organizare a şedinţelor de plen.

„Şedinţa de plen fără bază regulamentară! Pare organizată doar ca să bifăm ceva! PNL era pregătit să vină fizic în Parlament, care trebuie să funcţioneze continuu pe toată perioada stării de urgenţă!
PNL critică modul neprocedural prin care PSD modifică Regulamentul Senatului - fapt ce va afecta însăşi constituţionalitatea legilor care ar fi adoptate de Senat prin această măsură! Criticam şi conţinutul procedurii efective de vot pe care o propune PSD. Cum adică să se voteze prin telefon? Ce garanţii constituţionale oferă această procedură? Ce garanţii de securitate?!”, a scris pe Facebook senatoarea Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Senatului.

Reprezentanta PNL a susţinut că liberalii sprijini în continuarea ideea utilizării unei platforme online securizate pentru şedinţele de plen, mai ales pentru procedura de vot. 

„PNL susţine utilizarea unei platforme online securizate, aşa cum am propus deja pentru înregistrarea electronică a iniţiativelor legislative! Suntem de acord cu votul online. Trebuie să fim toţi prezenţi online, să fie cvorum şi vot dat prin platforma online. Pe conţinut, procedura propusă încalcă dreptul constituţional al parlamentarului de a vota, pentru că nu oferă garanţiile exercitării în mod real a acestui drept şi a verificarii cvorumului de şedinţă şi a majorităţii pentru legile organice! Ca să nu mai zic că nu se dezbate nimic!!!
Colegii din PSD nu înţeleg că, dacă a fost modificat Regulamentul şedinţelor comune ale celor două Camere, nu s-a modificat implicit şi Regulamentul Senatului. Acordul politic, Hotărârea BP, decizia liderilor de grup, nu echivalează cu Regulamentul modificat!”, a completat. Alina Gorghiu. 

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele Senatului a subliniat că PNL va ataca la CCR hotârarea sprijită de PSD. „Concluzia este simplă: vom contesta la CCR hotărârea PSD de astăzi. Vom câştiga, ca de obicei. Dar cu ce costuri?! PSD face asta doar pentru că opinia publică e atentă la pandemie”, a conchis Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite