Politică

articolul anterior articolul urmator

Gorghiu: PNL nu va vota rectificarea în forma amendată de PSD şi, cel mai probabil, aberaţia va fi contestată la CCR

2
21 Sep 2020 14:08:43
Autor: News.ro
Alina Gorghiu - FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu - FOTO Eduard Enea

Alina Gorghiu a anunţat că PNL nu va vota rectificarea bugetară în forma amendată de PSD şi este foarte probabil ca această „aberaţie” să fie atacată de către Guvern la Curtea Constituţională. Senatorul liberal i-a acuzat pe social-democraţi că a fost convocată şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului luni, fără a se cunoaşte ordinea de zi.

„Acum, la ora 13.00, am avut un BPR, convocat în stilul PSD, la 11.16 min, prin sms, fără să ştim ordinea de zi. Aceeaşi comunicare PSD: toxică, lipsită de transparenţă. Miza: şedinţa de plen reunit, mâine, la 13.00, pentru rectificarea bugetară. Oamenii ăştia sunt nocivi nu doar pentru democraţie, fiindcă refuză alegerile pe care le-au tot vrut amânate, dar sunt toxici pentru economie, pentru bugetul României”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook. 
 
Ea a adăugat că amendamentele PSD la rectificare duc la o creştere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe acest an şi cu 4,8% din PIB pe anul 2021.
 
„Au făcut amendamentele la rectificarea bugetară care provoacă o creştere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 şi cu 4,8% din PIB pe anul 2021. Aţi văzut cu toţii documentul prin care Teodorovici, când era ministru, avertiza Guvernul Dăncilă că majorarea pensiilor cu 40% nu este fezabilă. Şi asta era înainte de pandemie, când economia era pe plus!!! Chiar şi aşa fiind, ei ştiau că nu era loc în anvelopa bugetară pentru aşa ceva. Dar ei acum insistă să arunce totul în aer! PNL nu va vota retificarea în forma amendată de PSD şi, cel mai probabil, aberaţia va fi contestată, de Guvern, la CCR”, a conchis Gorghiu. 
 
Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va avea loc marţi, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi vor fi la vot proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an. Comisiile reunite pentru buget au adoptat raport de admitere cu amendamente la iniţiativele legislative. Amendamentul PSD prin care este abrogată majorarea punctului de pensie cu 14% şi rămâne forma în vigoare de creştere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii. Punctul de pensie era planificată să fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, însă amendamentul PSD prevede că valoarea punctului de pensie va fi menţinută, cum e în prezent prevăzut de lege, la 1.775 lei.
 
Ludovic Orban a precizat că vor avea loc negocieri în Legislativ, astfel încât rectificarea bugetară să fie retrimisă la comisii. În caz contrar, Guvernul va ataca la CCR proiectele de lege, a adăugat premierul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Camelian Propinatiu
21.09.2020, 15:02:44

Guvernul Grindeanu trebuia pus mai întâi să mărească pensiile şi alocaţiile şi abia pe urmă să se prelucreze justiţia în cei trei ani Iordache-Toader, iară nu invers când a venit şi pandemia.

-1 (1 vot)
Coco Cocos
21.09.2020, 15:22:04

s-a trezit si miss piggy...

0 (2 voturi)
Modifică Setările