Politică

articolul anterior articolul urmator

Alina Gorghiu, în fruntea PNL: o surpriză plăcută

3
18 Dec 2014 13:13:15
Cristian Retegan
Alina Gorghiu, la Adevărul Live   FOTO David Muntean
Alina Gorghiu, la Adevărul Live   FOTO David Muntean

Astăzi s-a decis şefia interimară a marelui Partid National Liberal. PNL + PD-L (să nu uităm) este în trend ascendent. Lucru care nu poate decât să-i oblige să ia măsuri şi decizii în concordanţă cu creşterea notorietăţii preşedintelui ales, Klaus Iohannis. Alegerea Alinei Gorghiu în fruntea partidului nu face decât să urmeze acest deziderat.

Conform declaraţiilor lui Teodor Atanasiu, fostul preşedinte al PNL-ului a susţinut candidatura Alinei Gorghiu. Din moment ce Iohannis a venit cu un val de schimbări la şefia PNL, mă îndoiam de faptul că partidul nu va asculta mesajul transmis de acesta, mai ales după rezultatele pe care le-a avut la alegeri şi după imaginea sa care creşte de la zi la zi.

Deşi nimeni nu poate contesta liberalismul din Ludovic Orban, acesta face parte din vechea gardă. Poate fi mult mai util partidului dintr-o funcţie executivă, vicepreşedinte sau secretar general. Este unul din puţinii membri PNL a căror activitate este de aceeaşi vârstă cu istoria postdecembristă a partidului. Ştie mult mai bine cum se mişcă lucrurile la firul ierbii. Experienţa lui, împreună cu cea a lui Vasile Blaga, ar trebui să lucreze la consolidarea şi organizarea partidului şi mai ales la optimizarea fluxului de imagine pe care-l capătă liberalii în această perioadă.

În egală măsură, aş îndrăzni să spun că istoria de multe ori se repetă, amintind că în 2009, după ce a fost purtător de cuvânt al PSD-ului în campanie, Victor Ponta a preluat ulterior şefia partidului.

Într-o altă ordine de idei, Alina Gorghiu pare a fi un om competent care poate îmbrăţişa o astfel de provocare. Partidele mari nu au avut femei la conducere. În ciuda controverselor lansate în jurul Elenei Udrea şi raportat la activitatea şi mişcarea creată de  Monica Macovei, ne putem bucura că pe scena politică încep să apară în prim-plan femei. În acest context, România arată semne de normalitate în primul rând faţă de popor, apoi faţă de mediul extern. Să nu uităm că ţări cu o importantă influenţă asupra economiei mondiale, precum Germania, Brazilia, Argentina sau Coreea de Sud sunt conduse de femei.

De ce să nu se gândească şi România la o astfel de variantă la un moment dat? Aşadar, avocat, mediator, cu studii în ştiinţe economice şi administrative, comunicare şi relaţii publice, securitate şi apărare naţională, Alina Gorghiu este surpriza plăcută a PNL-ului şi totodată este semn de continuitate a reformei marelui Partid Naţional Liberal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

tampa_killer
18.12.2014, 13:45:42

In acest moment, cu Alina Gorghiu presedinte interimar, ultimul partid istoric a murit. Presedentia PNL-ului este una indeajuns de slaba pt ca PDL-ul sa acapareze tot. In acest moment nu avem marele PNL ci un PDL rebranduit sub titulatura unui partid altadata falnic care va aduce caeleasi persoane obosite dar acum ascunzandu-se sub alt nume

0 (4 voturi)
George Cristescu
22.12.2014, 10:22:24

O completare la nota lui "Killer"- Alina Gorghiu este aliata trup si suflet cu Dan Voiculescu si WC-ul public Antena 3. Urmariti protesrul ziristului Cristoiu din "Adevarul". Gorghiu este sustinuta de Iohanis. Nu stiu care este liantul care ii leaga pe cei doi. Alina Gorghiu este o nulitate. Nu cunoaste nici o limba straina. A facut facultatea de drept la o facultate de 2 parale la o fabrica de diplome.Faptukl ca este o nulitate e doveditas de faptul ca n-a intrat in avocatura ci a lucrat ca mediatoare .Stia ca nu reste capabila.

rolari
19.12.2014, 12:29:04

si femeie si hopa mitica a reusit detronarea lui Tariceanu, Antonescu si poate in viitor a lui Johannis ! Este femeia ce si-a tradat colaboratorul principal fara sa banui ca avea intentii de a conduce partidul. Este ciudat ca a ramas permanent in picioare, desi seful disparea in neant surprinzator de repede. Nu o pot ierta pentru indepartarea lui Tariceanu. Singurul p-m care a tinut in sah presedintele tarii. Nu mai acord credit "tinerelor sperante" tara s-a saturat de experimente. Este nevoie de conducatori puternici si care stiu ce au de facut. Oare cand?

0 (4 voturi)
Modifică Setările