Alina Gorghiu, în fruntea PNL: o surpriză plăcută

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a decis şefia interimară a marelui Partid National Liberal. PNL + PD-L (să nu uităm) este în trend ascendent. Lucru care nu poate decât să-i oblige să ia măsuri şi decizii în concordanţă cu creşterea notorietăţii preşedintelui ales, Klaus Iohannis. Alegerea Alinei Gorghiu în fruntea partidului nu face decât să urmeze acest deziderat.

Conform declaraţiilor lui Teodor Atanasiu, fostul preşedinte al PNL-ului a susţinut candidatura Alinei Gorghiu. Din moment ce Iohannis a venit cu un val de schimbări la şefia PNL, mă îndoiam de faptul că partidul nu va asculta mesajul transmis de acesta, mai ales după rezultatele pe care le-a avut la alegeri şi după imaginea sa care creşte de la zi la zi.

Deşi nimeni nu poate contesta liberalismul din Ludovic Orban, acesta face parte din vechea gardă. Poate fi mult mai util partidului dintr-o funcţie executivă, vicepreşedinte sau secretar general. Este unul din puţinii membri PNL a căror activitate este de aceeaşi vârstă cu istoria postdecembristă a partidului. Ştie mult mai bine cum se mişcă lucrurile la firul ierbii. Experienţa lui, împreună cu cea a lui Vasile Blaga, ar trebui să lucreze la consolidarea şi organizarea partidului şi mai ales la optimizarea fluxului de imagine pe care-l capătă liberalii în această perioadă.

În egală măsură, aş îndrăzni să spun că istoria de multe ori se repetă, amintind că în 2009, după ce a fost purtător de cuvânt al PSD-ului în campanie, Victor Ponta a preluat ulterior şefia partidului.

Într-o altă ordine de idei, Alina Gorghiu pare a fi un om competent care poate îmbrăţişa o astfel de provocare. Partidele mari nu au avut femei la conducere. În ciuda controverselor lansate în jurul Elenei Udrea şi raportat la activitatea şi mişcarea creată de  Monica Macovei, ne putem bucura că pe scena politică încep să apară în prim-plan femei. În acest context, România arată semne de normalitate în primul rând faţă de popor, apoi faţă de mediul extern. Să nu uităm că ţări cu o importantă influenţă asupra economiei mondiale, precum Germania, Brazilia, Argentina sau Coreea de Sud sunt conduse de femei.

De ce să nu se gândească şi România la o astfel de variantă la un moment dat? Aşadar, avocat, mediator, cu studii în ştiinţe economice şi administrative, comunicare şi relaţii publice, securitate şi apărare naţională, Alina Gorghiu este surpriza plăcută a PNL-ului şi totodată este semn de continuitate a reformei marelui Partid Naţional Liberal.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite