Alina Gorghiu, singurul liberal care a votat împotriva ordonanţei care le interzice managerilor de spitale să aibă funcţii de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte PNL, Alina Gorghiu. FOTO Inquam Photos
Fostul preşedinte PNL, Alina Gorghiu. FOTO Inquam Photos

Senatul a respins luni, cu 52 de voturi „pentru“ şi 28 de voturi „împotrivă” Ordonanţa de urgenţă prin care managerilor de spitale le este interzis să deţină funcţii de conducere în partidele politice. Senatoarea Alina Gorghiu este singura persoană din PNL care a votat alături de majoritatea din PSD şi ALDE, în condiţiile în care a fost o susţinătoare a guvernării tehnocrate.

OUG 79/2016, cea prin care managerilor de spitale le este interzis să deţină funcţii de conducere în partidele politice,  a fost respinsă de plenul Senatului prin votul majorităţii PSD- ALDE, după ce comsiile juridică şi de sănătate au adoptat şi ele un raport comun de respingere a ordonanţei.

Respingerea acestei ordonanţe a trecut nu doar prin votul celor două partide, ci şi prin sprijinul UDMR. Mai mult, la fel ca social-democraţii a votat şi fostul preşedinte liberal Alina Gorghiu. Acesta a fost singurul senator PNL care a votat pentru respingerea ordonanţei, în timp ce alţi 15 colegi au votat „împotrivă“.

Alte două voturi suprinzătoare au venit din partea a doi social-democraţi. Florian Bodog, actualul ministru al Sănătăţii, a votat împotriva respingerii ordonanţei, însă şi preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău. 

Singura formaţiune care a respectat linia de partid a fost USR, toţi cei opt senatori fiind împotriva respingerii ordonanţei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite