Politică

articolul anterior articolul urmator

Allah Akbar, strigătul de luptă cu care imigranţii au atacat graniţa Europei

25
17 Sep 2015 11:22:16
Bogdan Diaconu
Allah Akbar a ajuns la porţile Europei
Allah Akbar a ajuns la porţile Europei

Pentru cei care le mai plângeau de milă imigranţilor, felul în care aceştia au atacat graniţa Ungariei cu strigătul de luptă ”Allah Akbar”, incendiind şi aruncând cu bolovani, ar trebui să fie suficient. Sunt cazuri izolate, vor spune unii. Numai că agresivitatea se răspândeşte uşor printre imigranţi, aşa cum s-a putut vedea ieri, şi cred că nimeni din România nu ar trebui să încerce cât de izolate sunt aceste cazuri şi cum se pot ele amplifica.

Totul a plecat de la ”generozitatea” doamnei Merkel, care a declarat cu guriţa ei la începutul lunii septembrie că Germania aşteaptă 800.000 de refugiaţi în ţara ei doar până la sfârşitul anului, dar că nu există o limită a primirii acestora. Am aflat apoi şi de ce: ministrul german al Economiei a recunoscut public că Germania are nevoie de forţă de muncă şi că imigranţii vor rezolva această problemă.

Ciudat însă că, după aceste mesaje de încurajare a imigranţilor, Germania a început să facă presiuni pe celelalte ţări europene să primească şi ele imigranţi pe bază de cote obligatorii. Merkel a ameninţat ţările UE care nu acceptă cotele obligatorii, la fel făcând şi Cancelarul Austriei. S-a ajuns chiar la vehicularea pedepsei cu reducerea fondurilor europene. Asta în condiţiile în care nicio altă ţară din UE nu i-a invitat pe imigranţi ca să îşi acopere nevoia de forţă de muncă. De ce trebuie, atunci, ca întreaga Europă să plătească pentru nesăbuinţa lui Merkel?

 

Ce a vrut de fapt Germania? Să obţină o masă de muncitori fără drepturi, fără pretenţii şi fără niciun cuvânt de spus, ca să îi înlocuiască pe cei care au, cel puţin teoretic, legea de partea lor. Cum ar fi muncitorii din ţările Europei de Est, printre care şi românii. 

Poate ar trebui să-i trimitem pe toţi imigranţii în Germania, să se descurce Merkel cu ei, dacă tot i-a invitat. E clar că Europa, sub conducerea lui Merkel, stă să se prăbuşească. Ce a vrut de fapt Germania? Să obţină o masă de muncitori fără drepturi, fără pretenţii şi fără niciun cuvânt de spus, ca să îi înlocuiască pe cei care au, cel puţin teoretic, legea de partea lor. Cum ar fi muncitorii din ţările Europei de Est, printre care şi românii. Dacă patronii germani îşi închipuie însă că îşi vor bate joc de muncitorii din rândurile imigranţilor non-UE, se înşeală amarnic. Aceştia nu îi vor da în judecată pentru neplata salariilor, ci vor protesta violent, aşa cum au făcut şi ieri la graniţa Ungariei.

Germania s-a jucat cu focul şi, până la urmă, flacăra s-a aprins şi se extinde. Nu ţările care se opun imigranţilor ar trebui penalizate, ci ţara care i-a invitat, după care nu mai ştie cum să dea vina pe alţii. Şi aceasta este Germania. Merkel s-a dovedit un politician iresponsabil şi este principalul vinovat pentru turnura pe care a luat-o criza imigranţilor în Europa.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Iulian Arion
17.09.2015, 12:42:16

Domnule parlamentar Diaconu, Faceţi vă rog o prezentare a veniturilor unui parlamentar şi a impozitelor şi contribuţiilor platite. Daţi un exemplu personal pentru a combate zvonurile.

-1 (11 voturi)
Alfa Omega
17.09.2015, 18:43:48

Merkel ,daca vroia muncitori ieftini si tineri trebuia sa ii selecteze direct din taberele de refugiati din Turcia , iar pe restul sa ii descurajeze sa vina in Europa ! Asa cum a procedat este iresponsabil si pune in pericol chiar UE !

+12 (12 voturi)
Ţepeş
17.09.2015, 15:01:34

Merkel vrea forta de munca tanara si calificata. Refugiatii sunt intradevar tineri dar calificarea lor se reduce la a face copii si a lupta pentru Coran. Sigur ca Merkel vrea si forteaza redistribuirea a cat mai multi dintre refugiati (mai precis imigranti) pentru ca landurile germane nu prea sunt de acord sa ii primeasca.

+13 (15 voturi)
Saas Abi
17.09.2015, 15:22:20

da, domunule, desi nu am vazut picior de refugiat in Romania.desi potrivit celor spuse de ei se feresc practic de Romania ca dracul de tamaie...totusi...dl.Diaconu sta pe cai mari sa apere mandra natiune "ariana" ce suntem...bravo domnule ..pe cand oxigenarea parului la dvs si lentile de contact?

-10 (18 voturi)
Crisan Horatiu
17.09.2015, 15:53:40

Astia da forta de munca calificata (scuzati cacaofonia). Multi dintre ei au calificari pentru munca la banda (de mitraliera) si sunt buni si in agricultura la plantat bombe. Femeile lor s-au calificat cel mai bine pe sectorul productie de plozi pt care primesc si o remuneratie consistenta. Dupa cum mai spuneam candva, situatia in Germania nu e chiar atat de roza chiar pt cei care muncesc. Salariile sunt mici (cele pt forta de munca cu slaba calificare), angajatorii "trag"tot mai mult de angajat limitand drepturile pe principiul profitului. Pai de ce sa plateasca un neamt sau un roman cu 2000 de euro cand poate plati un harap cu cateva sute. N-am vazut in romania la firme germane salarii mai mari de 300 de eur (exceptand sefimea si pilosii). Pai daca in Romania se poate sclavi la banii astia pt ca unii sa obtina profituri cu enspe zerouri, de ce nu s-ar putea si in Germania? Baba mercal e atat de tampita incat nu realizeaza ca harapii merg acolo sa primeasca nu sa produca ceva (in afara de plozi). Istoria va demonstra ca lideri ca mercal vor fi priviti ca alti politicieni iresponsabili care au provocat tragedii si au sfarsit la groapa de gunoi a istoriei fiind blamati si scuipati. E clar ca nu de dragul harapilor deborda mercal de umanism, ci din interes. Daca se dorea cu adevarat ajutarea acestor oameni, de ani de zile se putea constitui o coalitie internationala care sa potoloeasca viesparul din Orientul Mijlociul. Interesele unora duc la tragediile altora iar noi trebuie sa fim solidari ca vezi bine ei cat ne-au pupat pe frunte cu Schengenu in care se intra ca-n branza. Nu sufla baba o vb de ce nu au aparat Italia si Grecia granitele externe ale Schengenului.

+10 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările