Altfel, dar tot despre politică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată lumea este supărată, gravă, plină de importanţa unor prevestiri care de care mai explozive, difuzate fireşte doar "pe surse", anunţând misterios ceea ce doresc să se creadă că au aflat din cercurile cele mai înalte ale puterii.

Permiteţi-mi, vă rog, să încerc să rup cercul încrâncenării şi să vă aduc, în zi de duminică, un motiv de surâs, ştiind însă că în spatele aforismelor despre putere rostite de mari oameni politici se ascunde o profundă cunoaştere a mecansimelor supravieţuirii în noroiul politicii de pretutindeni. Multe sunt extrase dintr-o carte genială a lui Jerome Duhamel, "Le XX-eme siecle, bete et mechant". Citiţi cu atenţie, poate chiar merită!

"În politică, urmezi unor imbecili şi eşti înlocuit de nişte incapabili"

              Georges Clemenceau

"Mă opun cu tărie planului de reformă a Camerei Lorzilor. Voi fi foarte trist dacă, după moarte, voi privi în jos şi nu-mi voi vedea  fiul dormind liniştit pe aceaşii bancă unde am dormit şi eu atâta timp"

                Lord Onslow

"Vă voi prezenta un film făcut pentru gloria unui politican. Dacă, după ce-l veţi urmări, veţi dori să votaţi pentru el, ridicaţi mâna". În acest film, arătam scene cu personajul respectiv jucându-se cu un câine foarte frumos. Lângă el se afla soţia sau prietena lui. Mângâia câinele şi comentariul filmului povestea cu omul respectiv nura profund războiul căci fusese rănit grav într-un conflict mondial, că acum dorea pacea, că ţara sa se afla în primejdie şi că, pe scurt, era singura şansă de unificare şi protecţie pentru naţiunea sa..La sfârşitul filmului, toţi cei prezenţi în sală au ridicat mâna. Le-am spus: pastraţi-vă mâinile ridicate, vi-l prezint pe alesul vostru, Adolf Hitler"

                          Jacques Seguela   

"În politică, surpravieţuirea este cuvântul-cheie pe care trebuie să-l ai mereu în minte – atenţie, nu victoria, nu cucerirea sunt importante, ci doar supravieţuirea...dar înainte de a discuta despre orice tip de tehnică de supravieţuire, mai întâi ar trebui să ştim faţă de ce trebuie să supravieţuim"

                              Max Brooks  

"Wermacht-ul, soldaţii germani au făcut posibilă democraţia pe care o trăim cu toţii acum în Europa"

                                  Jörg Heider (1995)

Viaţa politică este vulgară. Face să putrezească  totul în jur. Niciunul dintre copiii mei nu va face politică şi asta mă face fericit. Că eu cpntinui să fac politică, asta se explică prin faptul că nu mai sunt foarte tânăr"

               Michel Rocard

Prima greşeală în politică este să intri în ea

                Benjamin Franklin

"Existenţa opoziţie împiedică crearea unor legături de afecţiune între popor şi guvern"

                Leonid Brejnev (1971)

"Noi, comuniştii, avem o poziţie extrem de clară, nu ne-am schimbat niciodată, nu ne vom schimba niciodataă: nu suntem în favoarea schimbării!"

                Georges Marchais, 1980

"Printre cele 19 decoraţii şi distincţii onorifice decernate de Sierra Leone se numără de acum înainte şi Medalia Ţânţarului, se anunţă într-un comunicat publicat luni de  Preşedintele  Siaka Stevens. În comunicat se precizează că decoraţia va fi decernată civililor şi militarilor şi c elebrează ţînţarul care a "raspândit malaria în rândurile coloniştilor albi", făcând din Sierra Leone "cimitirul albilor"

                          Fraternite-Matin, Abidjean,  10 mai 1973

"Unde şi-a găsit oare Dante materialul pentru Infernul său, dacă nu în lumea noastră reală?"

                           Schopenhauer

"...principiul poporului suveran , cel care spune că poporul să fie Dumnezeu a toate judecător, este cu siguranţă un principiu de origine diavolească"

                         Papa Pius al VI-lea într-o enciclică din 1791

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite